Prišlić iz UGP-a: Što su to poduzetnici dobili? Mjere za očuvanje radnih mjesta dobili su radnici

Igor Soban/PIXSELL

Jesu li potpore za očuvanje radnih mjesta ostvarile rezultate za N1 je govorila Branka Prišlić iz Udruge Glas poduzetnika. 

“Imamo puno sektora koji ni danas ne rade u punom kapacitetu. Što su to poduzetnici dobili? Ovo je bilo za očuvanje radnih mjesta, za radnike”, rekla je.

Rekla je da ne zna u kojem sektoru je porastao broj zaposlenih, ali da su “sektor ugostiteljstva i turizma devastirani”.

“Ugostiteljski sektor je već sada na koljenima”, komentirala je izjavu dubrovačkog gradonačelnika Mate Frankovića da će ugostiteljima koji ne poštuju mjere oduzimati terase.



“Autoprijevoznici ne znaju što bi radili i kako bi se izvukli iz ovih problema. Korona je bila nepredvidiva, nitko nije mislio da će to ovoliko trajati, a traje još uvijek”, rekla je Branka Prišlić.

‘Poduzetnici su nezadovoljni i razočarani’, smatra Prišlić

Osvrnula se i na kredite HAMAG Bicroa za što je rekla da su “nekim poduzetnicima pomogli, ali da je dio zahtjeva i odbijen”.

Što se tiče uvjetovanja daljnjih potpora cijepljenjem, istaknula je da Udruga Glas poduzetnika misli da je to stvarno diskriminirajuće, osobito prema malim i srednjim poduzetnicima. “To su mjere koje će njih uništiti”, smatra ona.

“Mislim da su i u HUP-u bili nezadovoljni i razočarani što je Zorić takvo nešto prihvatio”, rekla je.

“Smatramo da se ne bi sve to trebalo raditi na privatnom sektoru. Zašto se ne uvedu pravila za sve jednaka. Jednostavno trebaš motivirati ljude na cijepljenje. Nitko nije natjeran da se cijepi, to treba biti osobni izbor”, rekla je Prišlić.

Na pitanje je li dobra ideja novčanog nagrađivanja onih koji se žele cijepiti, odgovorila je protupitanjem.

“Što je s onima koji su se dosad cijepili? Treba ići na motivaciju, edukaciju i da se ljudi sami odluče. To bi trebalo biti izbor svake osobe”, zaključila je, objavio je N1.

Komentari