Prisjetimo se Milanovićevih hvalospjeva GONG-u: Iza njega ne stoje nikakvi interesi, već želja da se nešto unaprijedi u općem dobru

Zoran Milanović/Milan Sabic/PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović danima napada sve koji su ga na bilo koji način kritizirali i prozvali zbog boravka u klubu Dragana Kovačevića koji je uhićen u sklopu afere Janaf. Do sada su se na njegovoj meti našli Rada Borić, Tomislav Tomašević, Marijana Puljak, Dalija Orešković, Peđa Grbin, Žarko Puhovski, ali i nevladine udruge B.a.B.e. i GONG.

GONG je Milanovića prijavio Povjerenstvu za sukob interesa jer je boravio u klubu.

“Tko je GONG? Kako se zove osoba? To nije institucija. To su ljudi čiji se bivši predsjednici udome u SDP. To su kruhoborci, bore se za komad tuđeg kruha. Netko vas prijavi zato što ste bili negdje gdje su bili i akademici, gdje se ništa ne prodaje, ne možeš kupiti uslugu, to je privatni prostor. Vi ovdje morate meni na riječ vjerovati. A što je GONG? Tko ga vodi? Tko je osoba koja je preuzela tu nečasnu stvar? Kako se ja mogu obraniti od toga? Da kažem da sam se šalio? Bili bi tamo i ti majstori iz GONG-a da ih je netko pozvao. Kao i Orešković. U tome ima i plitke zavisti”, rekao je Milanović.

2012. je govorio drugačije

Milanović je kao premijer drugačije govorio o GONG-u.



“Bit priče je povjerenje – povjerenje u funkcioniranje sustava, u to da nitko ne vara i u reprezentativnost sustava. I GONG je jedna od tih institucija kojoj se vjeruje. A vjeruje se zato jer je aktivna, a nije militantna; jer je naporna, a nije iritantna. Iza nje ne stoje nikakvi interesi, već želja da se nešto unaprijedi u općem dobru. To je ono kako bih ja htio vidjeti da funkcioniraju političke stranke”, rekao je je povodom 15. godišnjice GONG-a.

Komentari