Pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko uključen u iznudu poduzetnika udaljen iz službe

mup.hr

Zapovjednik specijalne policije Alen Klabot izjavio je u ponedjeljak da spajanje specijalne i interventne policije donosi bolju funkcionalnost i racionalnost sustava, a uzrok otpora takvom preustroju vidi u smanjenju zapovjednog kadara. Iznio je i nove informacije u slučaju iznude poduzetnika.

Nakon što su mediji objavili da se MUP prihvatio zadatka spajanja interventne i specijalne policije Kalbot je novinarima u Ravnateljstvu policije rekao da ne želi komentirati “poluinformacije koje su izašle van”.

Dodao je da je, kada je riječ o preustroju, napravljena analiza sustava specijalne i interventne policije koja je pokazala određene nedostatke. Kako bi se uklonili ti nedostaci osnovana je radna skupina koja je odradila procjenu situacije, pojasnio je Klabot.

Ustvrdio je pritom kako je sigurno da taj sustav spajanja nosi poboljšanje, bolju funkcionalnost, ali i racionalnost sustava. Dodao je kako misli da je uzrok otpora, kao i činjenice da je sve izašlo van na takav način, racionalizacija zapovjednog kadra.Spajaju se se specijalna i interventna policija

Specijalac osumnjičen u slučaju iznude udaljen iz službe

Vezano za slučaj iznude zaprešićkog poduzetnika u što je uključen aktivni pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko Andrija Vrhovac, Klabot je rekao kako se nažalost ispostavilo da se radi o djelatniku ATJ Lučko koji je udaljen iz službe nakon što je podignuta kaznena prijava i protiv kojega će biti pokrenut stegovni postupak u zakonskom roku od osam dana.

Upitan kako je doživio taj slučaj kazao je da je teško kad se u medijima ime slavne jedinice provlači na takav način. “Naravno da nije dobar osjećaj”, rekao je Klabot, dodavši da će pokušati sve da se u buduće takvi slučajevi ne bi događali.

Komentari