Pripadnici HV-a probijaju se kroz snijeg i šumske putove na Banovini: ‘Najvažnije je da dođemo do onih kojima je potrebno, njihova sreća puni nas snagom’

Foto: MORH / T. Brandt

Pripadnici Inženjerijske postrojbe Hrvatske kopnene vojske i u subotu po teškim vremenskim uvjetima rade na pripremi terena, prijevozu i postavljanju kontejnera za kontejnerska naselja u Petrinji i Glini i teško pristupačnim mjestima Sisačko-moslavačke županije.

Na terenu Sisačko-moslavačke županije pogođene razornim potresom, je angažirano tristo pripadnika Hrvatske vojske, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

Također, Hrvatska vojska nastavlja pružati potporu institucijama angažiranima u otklanjanju posljedica katastrofe kao što su Crveni križ, Civilna zaštita i druge, sudjelujući u istovaru i podjeli humanitarne pomoći te obroka.

Unatoč lošim vremenskim prilikama, pripadnici Hrvatske vojske uspijevaju se probiti i do najnepristupačnijih mjesta, ističu iz MORH-a.“Zajedničkim snagama sa civilnom zaštitom i prijevoznicima rješavamo sve situacije, radimo putove, probijamo se kroz snijeg i šumske putove, dolazimo do najudaljenijih mjesta. Možda nekada malo duže potraje, ali najvažnije da dođe do onih kojima je potrebno”, rekao je pripadnik Inženjerijske pukovnije Hrvatske kopnene vojske, satnik Tomislav Baša.

“Danas smo na širem području Gline, distribuiramo stambene kontejnere ljudima kojima su potrebni. Kada vidite lica ljudi kojima dovezete kontejnere, kada vidite njihovu sreću, to je nešto što nas puni adrenalinom, pozitivom i snagom, više od toga ne možemo tražiti”, kaže satnik Baša.

Iz MORH-a podsjećaju da je pogođeno područje i pripadnike Hrvatske vojske u više navrata posjetio i ministar obrane Mario Banožić koji je tom prigodom istaknuo kako će pripadnici Hrvatske vojske pružati pomoć dokle god to bude potrebno.

Komentari