Pripadnici Hrvatske vojske grade natkriveni prostor između šatora i KB Dubrava

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Pripadnici Hrvatske vojske započeli su u utorak izgradnju natkrivenog prostora, tzv. komunikacijskog tunela, unutar samoodrživog ekspedicijskog kampa ispred Kliničke bolnice Dubrava koji će izravno povezati bolnicu sa šatorskim naseljem.

Nakon što su ekspedicijski kamp izgradili u rekordnom roku od dva dana, pripadnici Zapovjedništva za potporu kojima će se tijekom sutrašnjeg dana pridružiti i pripadnici Inženjerije izgradit će do kraja tjedna komunikacijski tunel dužine 350 metara koji će povezat sve šatore unutar ekspedicijskog kampa sa bolnicom, priopćilo je Ministarstvo obrane – MORH.

Komunikacijski tuneli bi povezivali ulaz do bolnice dok će i šatori tipa Aljaska biti povezani, odnosno bit će uspostavljena komunikacija između svih šatora kako bi se pacijenti unutar kampa mogli voditi kroz natkriveni prostor.

“Inače je za tu zadaću u normalnim uvjetima potrebno deset dana, a mi se nadamo da ćemo do kraja tjedna uspjeti riješiti i ovu zadaću. Sve svoje resurse smo prebacili ovdje“, ističe pripadnik Bojne za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu natporučnik Vedran Jemrić.

Komentari