Primorski stožer o slučaju zaražene osobe s Raba: Odlična vijest!

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Iz Stožera Primorsko-goranske županije večeras su se javili s novim informacijama o zarazi koronavirusom kod jednog Rabljanina.

Poručili su kako imaju odlične vijesti da je svih 17 kontakata Rabljanina negativno na koronavirus te da zaraženi ima stečeni imunitet starijeg datuma.

Priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti.

“Odlična vijest!



Vezano za današnjeg pozitivnog pacijenta s Raba obavještavam vas da je svih 17 kontakata (roditelji, rodbina itd.), koje su epidemiolozi testirali na Rabu, negativni što je izvrsna ali i, kako su rekli epidemiolozi, njima očekivana vijest.

Nastavno, serološkim testiranjem zaraženog s Raba potvrđeno je da je IgG pozitivan što bi značilo da se radi o stečenom imunitetu starijeg datuma”, poručili su iz primorsko-goranskog stožera.

Stožer Primorsko-goranske županije izvijestio je ranije da je jedan novi zaraženi s Raba te da epidemiolozi sumnjaju na to da se zarazio još u ožujku. Kako su javili, radi se o Rabljaninu koji se iz Austrije vratio 17. ožujka, a jučer se prije povratka na posao u Austriju testirao i nalaz je bio pozitivan. Zaraženi Rabljanin cijelo je vrijeme bio bez simptoma.

Komentari