Prijevare lažnim predstavljanjem nad ljudima starije životne dobi ne prestaju

Ilustracija: Pixabay

Drski kradljivci ne posustaju od prijevare ranjivih skupina, a u Zagrebu se takvi slučajevi bilježe gotovo svakodnevni.

Osobe starije životne dobi često nasjedaju na prijevare kriminalaca koji se predstavljajuju kao službene osobe te tako uzimaju novac odnosno ulaze u stanove.

Samo jučer u popodnevnim satima izvedne su takve dvije prijevare nad 80-godišnjakom i 77-godišnjakinjom u Novom Zagrebu.

Prema izvještaju PU Zagrebačke nepoznati počinitelj lažno se predstavio 80-godišnjaku kao službena osoba da bi mu oštećeni nakon lažno prikazanih činjenica predao novac, a materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.



U drugom slučaju, nepoznata počiniteljica došla je do stana 77-godišnjakinje te joj se predstavila kao zaposlenica javne ustanove. Nakon što ju je oštećena pustila u stan iskoristila je njezinu nepažnju i otuđila novac. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.

Slična krađa dogodila se i u srijedu, 11. kolovoza  kada su dvije nepoznate ženske osobe došle su do stana 81-godišnjaka te mu se predstavile kao zaposlenice trgovačkog društva. Nakon što ih je oštećeni pustio u stan iskoristile su njegovu nepažnju i otuđile novac. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

 

Komentari