Prijatelji i kolege opraštaju se od Balaševića

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Vijest o smrti legendarnog autora Đorđe Balaševića munjevito se proširila društvenim mrežama, izazvavši brojne reakcije diljem Balkana.

“Otišao nam je Đole. Nije umro, jer umrijeti ne može!”, napisao je novinar i pisac Dragan Bursać u objavi na Facebooku.

https://www.facebook.com/dijalekticar/posts/817482665503632

“Uzvišeni Bog nek’ se smiluje Đ. Balaševiću, falit će nam njegovi stihovi. Bosna i Sarajevo cijene njegovu podršku, u najosudnijim i najtežim trenucima svojim stihovima i riječima dao nam je podršku i bio je s nama. Uzvišeni Bog neka ga za to nagradi”, kazao je sarajevski imam Muhamed ef. Velić.



Na Twitter iz sekunde u sekundu pristižu reakcije na smrt velikana. Svi su složni u jednom: On ne može umrijeti, živjet će vječno, prenosi N1.

Alka Vuica: Emotivno sam ga osjećala, mi pjesnici osjećamo jedni druge

“Otišao je jedan veliki pjesnik, veliki autor”, ovim riječima sažela je smrt Đorđa Balaševića Alka Vuica koja je kao i većina njegovih prijatelja, poznanika, a svakako i obožavatelja, šokirana smrću ovog glazbenika u 67-oj godini.

“Totalno sam u šoku. Nisam znala da je bolestan”, govori nam Alka kroz suze pa ističe kako će Balašević ostati upisan kao veliki pjesnik, kantautor ovih prostora.

“Sve nas je obogatio svojim talentom. Emotivno sam ga osjećala, mi pjesnici osjećamo jedni druge”, govori.

Nastavlja dalje kako je Balašević bio čudo od čovjeka koji je obogatio njenu mladost, ali i sve druge. “Očarao nas je duhovitošću, talentom…”, navodi pa ističe kako će ostati upamćen po pjesmama, po publici..

“Bio mi je najbolji prijatelj iako ga nisam znala”, rekla je Vuica za Dnevno.hr.

Komentari