Prijatelji i kolege emotivno se oprostili od Rajka Dujmića

foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Hrvatska se kulturna i estradna zajednica u ponedjeljak na zagrebačkom Krematoriju oprostila od glazbenog velikana Rajka Dujmića, čijem je emotivnom posljednjem ispraćaju uz obitelj, sina Tonija i udovicu Snježanu, prisustvovalo oko petstotinjak ljudi.

Uz strogo poštivanje epidemioloških mjera i obaveznu distancu, ožalošćeni su se prijatelji i kolege oprostilli od jednog od najistaknutijih domaćih skladatelja i velikog hitmejkera, uz pozadinsku glazbu pjesme talijanskog kantautora Lucia Dalle “Te voglio bene assai”.

Dok su se na ekranu postavljenom uz odar vrtjele Dujmićeve fotografije i novinski intervjui, “kralju crnih i bijelih tipki” emotivni je govor uz suze održao skladatelj i tekstopisac Nenad Ninčević, a kratkim se obraćanjem od Dujmića oprostio i njegov prijatelj, skladatelj Antun Tomislav Šaban.

“Mučila ga je samo jedna stvar, vole li ga ljudi kao što on voli njih. Sad vidiš koliko te volimo Rajko, svi tvoji prijatelji su došli”, rekao je Ninčević.



Pogreb je vodio biskupski vikar gradišćanski Hrvata u Austriji Željko Odabašić, a ispraćaju je nazočio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Prije same ceremonije ispraćaja, počasnu stražu uz lijes držali su Dujmićevi najbliži prijatelji i kolege. U grupama po četvero izmjenjivali su se Ante Gelo, Sandra Hančić, Jasenko Houra, Jacques Houdek, Želimir Babogredac, Mladen Grdović, Jasmin Stavros, Ana Rucner, Vladimir Pavelić, Nataša Mirković, Dragan Rucner, Mario Rucner, Zoran Škugor, Hrvoje Barlović, Vedran Strukar, Emilija Kokić, Nenad Ninčević, Vlado Kalember, Jasna Zlokić i Fedor Boić.

Hrvatska zastava koja je bila na Dujmićevu lijesu ceremonijalno je nakon ispraćaja sklopljena te predana u ruke njegovom sinu Tinu.

Kako je najavljeno, Dujmić će biti pokopan u Aleji velikana na zagrebačkom Mirogoju, a zemljište za grob njegovoj obitelji će ustupiti Grad Zagreb.

Komentari