Prijatelj stradalog HEP-ovca: On uopće nije trebao biti tamo. Jedan je viknuo, ali već je bilo prekasno

Ivica Galovic/PIXSELL

Muškarac (71) jučer je u Pakracu bacio eksplozivnu napravu na djelatnike HEP-a koji su došli s nalogom za isključenje struje. Sva trojica radnika HEP-a su ozlijeđena – dvojica imaju rane od šrapnela, a treći se u bolnici još bori za život.

Prijatelji jednog od radnika koji je najteže stradao, kažu da se radi o dobrom čovjeku koji je uvijek spreman pomoći, u prilog tome ide i njegov angažman u Banovini nakon razornog potresa. Zajedno s kolegama, u Novom Selu Glinskom i Strašniku pomagao je u uvođenju struje, ali i u čišćenju ruševina.

“Darko je cijeli svoj radni vijek u HEP-u. Za njega se bez zadrške može reći da je ugledni građanin Pakraca. Doslovno ne bi mrava zgazio. To će vam svi u gradu reći, pitajte bilo koga”, rekla je za Moj portal njegova prijateljica iz Daruvara.

“Darko uopće nije trebao biti tamo. Naime, on uopće ne radi na iskapčanju struje. Dvojica njegovih kolega su poslani na iskapčanje struje kod tog čovjeka. Međutim, dogodio se neki kvar na stroju pa su ga dignuli. Jedan od kolega bio je pored vozila, drugi u košari, a Darko je dizao košaru kada je taj čovjek s balkona na njih bacio bombu. Jedan od Darkovih kolega je viknuo: ‘Baca nešto na nas!’, ali bilo je prekasno da pobjegnu”, ispričao je prijatelj stradalog radnika.



Inače, policija tvrdi, sa 71-godišnjim napadačem do sada nisu imali problema. No, neki se boje da bi problemi tek sada mogli nastati jer uhićeni napadač pripadnik je srpske zajednice, a u Pakracu još uvijek nisu zarasle sve rane iz rata.

Komentari