Prihvaćena ostavka Škore, pokrenut stegovni postupak protiv Vučemilović: Tim činom se nikog ne izbacuje iz stranke

Foto: DP

Predsjedništvo Domovinskog pokreta održalo je sjednicu na kojoj se raspravljalo o budućnost stranke nakon odlaska Miroslava Škore s mjesta predsjednika te o Vesni Vučemilović koja je naprasno napustila sjednicu. 

Jednoglasno je prihvaćena ostavka Škore te je pokrenut stegovni postupak protiv Vučemilović.

“Tim činom se nikog ne izbacuje iz stranke nego se ista poziva na konstruktivan rad”, rekao član stranke, koji je preuzeo Škorino mjesto Mario Radić. 

Bit će proveden i postupak pred Sudom časti.



“Ja bih prvi digao glas da je netko nekoga ušutkivao, meni je žao što je ona tako napisala. Ja bih se prvi dignuo i napustio sjednicu. Ona može pisati što želi na Facebooku, no mogla je postavljati pitanja i sudjelovati na sjednici koliko je željela”, rekao je Stjepo Bartulica.

Do kraja rujna bi se moglo očekivati da stranka izabere novog predsjednika, kako navode u Domovinskom pokretu.

Vučemilović je, podsjetimo, napustila sjednicu jer joj je, kako je rekla, oduzeta riječ i protiv nje je pokrenut disciplinski postupak.

“Problem je što kolovođe ove sramote očito ne razumiju da me ni na taj način neće ušutkati! Mutni likovi koji pokušavaju preoteti stranku Miroslavu Škori zamjeraju mi, navodno, to što nastupam u medijima, a onda me ušutkavaju na sjednici Predsjedništva, koja se nikad ne bi ni održala da ja nisam ustrajala. Sankcije, ušutkavanje i zastrašivanje, anonimno blaćenje po medijima, mijenjanje brava na vratima stranačkih prostorija… Recite vi meni, ponašaju li se tako dobronamjerni ljudi koji rade na dobrobit naroda, države i stranke”, napisala je u svojoj Facebook objavi Vučemilović.

Iz Domovinskog pokreta oglasili su se propćenjem u kojemu između ostaloga stoji:

“Odluke koje je donijelo Predsjedništvo DP-a nužne su kako bi stranka u budućnosti bila još snažnija i kako bi se prekinuo trend netočnog izvještavanja o bilo kakvim sukobima ili ‘raskolu’, s obzirom na to da se tako nešto uopće nije dogodilo i da tranzicijsko vodstvo, nakon ostavke bivšeg predsjednika, ima potporu svih članova Predsjedništva. Miroslav Škoro ima dovoljno prostora za političko djelovanje u stranci i izvan nje, kao i u Hrvatskom saboru.

Predsjedništvo Domovinskog pokreta od strane Suda časti izvješteno je i o pokretanju stegovnog postupka protiv Vesne Vučemilović, zbog zlouporabe unutarstranačkog položaja i nanošenja štete ugledu stranke u javnosti. Ovim činom se nikoga ne izbacuje iz stranke, nego se, naprotiv, nudi prilika za konstruktivan rad, ne prejudicirajući odluku Suda časti, kao neovisnog tijela.

Domovinski pokret će u budućnosti biti još snažnija oporba. Jačanje stranke će se odvijati kroz formiranje novog stranačkog vodstva, uvijek spremnog za velike izazove, ali i privlačenje brojnih uglednih imena u Domovinski pokret.

Domovinski pokret i dalje će biti najčvršća karika i stožerna točka okupljanja svih relevantnih i nepotkupljivih nacionalnih, suverenističkih i konzervativnih snaga – na dobrobit Hrvatske”, stoji u propćenju Domovinskog pokreta.

Komentari