Prihvaćen proračun grada Splita od gotovo milijardu i 300 milijuna kuna

Prijedlog proračuna grada Splita prihvaćen je nakon cjelodnevne maratonske sjedn​ice Gradskog vijeća.

Riječ je o prijedlog​u​ gradskog proračuna za 2021. godinu s projekcijama za 2022. i 2023..​ Za prijedlog proračuna je glasalo 19 vijećnika, a protiv ih je bilo sedam.​ Većina amandmana je odbijena.

​Gradonačelnik ​Andro Krstulović Opara ​je prije rasprave o prijedlogu proračuna gradskim vijećnicima rekao da je riječ o ​”​ogromnom iskoraku za Split​” podsjetivši da su naslijedili grad koji nije imao gradonačelnika i proračun.

“​Danas je naš proračun gotovo milijardu i 300 milijuna kuna. To je ogroman iskorak. Popravili smo blagajnu grada. Ova je godina bila uspješna, ​nismo zaustavili ​niti jednu investiciju koju smo započeli. Nastavljamo raditi te investicije, završavamo procese i ne želimo ostaviti nedovršene poslove”, ​poručio je gradskim vijećnicima splitski gradonačelnik.Sjednica Gradskog vijeća, koja je započela jutros, nakratko ​je bila ​prekinuta zbog prijave županijskom Stožeru civilne zaštite da se tamo krše protuepidemijske mjere.​ Nakon što su sudionici preraspodijeljeni sjednica je nastavljena.

Komentari