Pretučeni dječak iz Zadra: Neka moj slučaj pomogne drugoj djeci

screenshot

Policija je završila kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloljetnika i 19-godišnjakom nakon napada na 14-godišnjaka. Protiv trojice mladića, od kojih su dvojica maloljetni, podignute su kaznene prijave zbog premlaćivanja maloljetnog dječaka u Zadru.

Nadam se da će moj slučaj pomoći drugoj djeci u Hrvatskoj, rekao je to pretučeni zadarski 15-godišnji dječak svojim roditeljima koji su ga posjetili u bolnici.

Liječnici kažu da je njegovo stanje stabilno.

“Stanje našeg pacijenta je dobro, bolje nego dan ranije. Nisu se razvile nikakve komplikacije. Ustaje iz kreveta, jede, pije te je mobilan po sobi”, rekao je zamjenik ravnatelja Opće bolnice Edi Karuc.



Policija je privela četiri mladića, a kazneno su prijavljena trojica. Dvojica maloljetnika za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda, a 19-godišnjak za nasilničko ponašanje prema istoj žrtvi iz ožujka. Pušten je jedan 15-godišnji dječak.

Kako se neslužbeno saznaje, pretučeni mladić se s jednim od napadača našao kako bi razgovorom razriješili stvar oko djevojke koja je navodno najprije bila cura napadača, a onda se rodila simpatija s mladićem koji je postao žrtva. Roditelji napadnutog dječaka su demantirali tu priču. Da nikakva djevojka nije razlog za premlaćivanje.

“Žao nam je zbog našeg sina, ali u njegovoj izjavi u kojoj se nada da će njegov slučaj pomoći drugim, drago nam je da i u ovoj groznoj situaciji razmišlja o drugima – rekli su nam roditelji.

Napadnuti dječak bio je talentirani atletičar, razgovarali smo s njegovim trenerom.

“Bio je odličan, jednom je došao na dvoransko prvenstvo u Zagrebu, zapravo potpuno nespreman što se tiče forme i u tenisicama za nogomet. Otrčao je 800 metara i stigao drugi. Bio je strašno brz. Svi su pitali tko je ovaj. Ma bio je brz ka’ metak”, govori nam trener Perica Korica (48) iz atletske škole Olympionik u Zadru.

Kaže da ga pamti kao dobrog, povučenog, ali ponosnog sportaša s kojim nikad nije imao problema. Kod njih u klubu je trenirao prije tri godine.

Napadač je žrtvu najprije trgnuo za kragnu, a onda i udario šakom u glavu, kako se vidi na snimci. Mladić je pobjegao, ali su ga sustigli, a na kraju ih je vikom i psovkama razdvojio vozač automobila koji je u vožnji vidio kako mlate dječaka te mu priskočio u pomoć.

“Bila su, dakle, trojica na jednog, a ne četvorica. Moj sin je bio naivan i vjerovao je takvima, ali nije loš i nije nikog udario”, rekla je majka 15-godišnjaka, koji je jedini od četvorice privedenih pušten kući.

“Moj sin je oslobođen sve krivnje i odmah je pušten jer nije sudjelovao u tučnjavi. Ozlijeđeni dječak bio je na prepoznavanju i sam je rekao da moj sin nije sudjelovao u napadu. Ne bi on ni na koga dignuo ruku i nije loše dijete, nego se našao u lošem trenutku na lošemu mjestu”, rekla nam je majka puštenog mladića želeći stati na kraj prozivanju sina po društvenim mrežama.

Kaže da njezin sin nije znao da će među dečkima doći do svađe i tučnjave, piše 24 sata.

Komentari