PRETRESI JOŠ TRAJU Odvjetnik Dragana Kovačevića potvrdio da ga se tereti za davanje mita

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Zbog sumnje u korupciju i malverzacije u nekoliko tvrtki uhićeno desetak osoba – među njima HNS-ovac, HDZ-ovac i SDP-ovac – prvi čovjek JANAF-a Dragan Kovačević, i dvojica zastupnika i gradonačelnika. Od ranog jutra USKOK-ovi istražitelji prekopavaju poslovnu dokumentaciju državnog Janafa i privatne ivanićgradske tvrtke Elektrocentar Petek.

RTL-ovi reporteri na ključnim lokacijama pred tvrtkom prvoosumnjičenog Kreše Peteka u Ivanićgradu je Boris Mišević, dok pretres na zagrebačkoj Trešnjevci prati Ivana Ivanda Rožić.

Pretres tvrtke Elektrocentar Petek još traje, a uskoro će biti doveden i sam Krešo Petek, čeka se još jedan nalog, interventni policajci su ovdje od pet ujutro te uzimaju dokaze.

Nešto nije bilo u redu s nalogom za pretres ovog dijela u Školskoj 2 u Ivanićgradu, a novi nalog još nije došao tako da odvjetnici očekuju da se po noći neće odvijati pretres. Naime, adresa Školska 2 nije bila obuhvaćena nalogom, samo kuća i jedna adresa firme na drugoj lokaciji. Čeka se ta nadopuna, tj. nalog, a dok je ne dobiju, nemaju zakonsku podlogu za pretres sjedišta firme.



Ivo Farčić, odvjetnik Dragana Kovačevića koji je uhićen jutros u 6 naglasio je za RTL da ne zna što je sve pronađeno tijekom pretresa.

“U tim situacijama uzimaju se uobičajene stvari u kojima može biti nešto pronađeno poput kompjutera i sličnih sredstva, to je uobičajeni postupak koji se obavlja prije prvog ispitivanja”, kazao Farčić.

Naglasio je da za ono što ga se tereti je član 295, to je jedino kazneno djelo, a to je trgovina utjecaja.

Na upit reporterke je li se spominje davanje mita to potvrdio riječima: “Da, spominje se određenog iznosa”. Naglasio je da zna stav Kovačevića i da će se reći da nije kriv.
“Mi do sada nismo službeno primili tko su druge osobe, nagađanja su što nas očekuje u spisu, ovo je normalna procedura, kada dobijemo rješenje o istrazi onda ćemo se očitovati, a prije toga ne možemo previše komentirati”, poručio je za RTL.

Komentari