PRETEŽNO VEDRO, ALI JAKA BURA U Otočcu izmjereno 7,2 stupnja Celzijusa, potkraj tjedna ponovno visoke temperature

bura/Nel Pavletic/PIXSELL/ilustracija

Iako je u četvrtak u Hrvatskoj pretežno vedro, temperature su prilično niske posebice u nekim mjestima u unutrašnjosti. Tako je u Otočcu izmjereno 7,2 stupnja Celzijusa. Pod Velebitom puše jaka bura zbog čega je ograničenje u prometu.

Kako su objavili iz Hrvatskog auto-kluba (HAK) zbog jakog vjetra na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Novi Vinodolski-Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle.

U ostalom dijelu zemlje vremenski uvjeti povoljni su za vožnju. Povremeni zastoji mogući su na dionicama gdje su radovi u tijeku pa iz HAK-a upozoravaju vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Dobra je vijest da će u nastavku četvrtka vjetar slabjeti. Ostatak tjedna obilježit će ponovni porast minimalnih i maksimalnih temperatura. Sa zapada jača greben anticiklone, a to će rezultirati stabilnijim prilikama što znači da će se vratiti vrućine.



HAK javlja i da je zbog prometne nesreće prekinut promet na DC45 u Kutini. Obilazak je lokalnim prometnicama.

Na graničnom prijelazu Bregana na izlazu iz Hrvatske čeka se oko 30 minuta.

U pomorskom prometu nema poteškoća. Zbog povremeno povećane gustoće prometa tijekom dana moguća su čekanja u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima.

Komentari