PRESEDAN ILI POLITIČKE IGRE? Stranke ljevice SDP i Fokus podržale Domovinski pokret! HDZ Slatina u nevjerici

U Slatini je u petak održana Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine, na kojoj je bilo nazočno svih 15 vijećnika. Budući da je gradonačelnik Denis Ostrošić, od kada su završeni lokalni izbori, već drugi put na odmoru, kao njegov opunomoćenik, na konstituirajućoj sjednici je bio nazočan zamjenik gradonačelnika Ilija Nikolić, ističu u HDZ-Slatini.

Tako je jučer, iz drugog pokušaja, izabran predsjednik i potpredsjednica Gradskog vijeća Grada Slatine, nakon što su vijećnici SDP-a Slatina i stranke FOKUS podržali prijedlog Domovinskog pokreta i njihove kandidate za predsjednika Damira Jakšića i za zamjenicu Tamaru Palčić, također iz redova Domovinskog pokreta.

“Na žalost, ne možemo ne primijetiti kako četiri kandidata za gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika, koji su u predizbornoj kampanji zagovarali drugačiji dosadašnji način rada Gradskog vijeća, a prije svega su svi četvero kritizirali rad gradonačelnika u protekle četiri godine, sada su na kraju ipak podržali sve ono što su govorili da nije dobro i da treba  promijeniti tijekom kampanje”, ističu u HDZ- Slatina.

Dodaju kako je “podrška SDP-a Domovinskom pokretu presedan u Hrvatskoj, kao i stranke Fokus, budući da se te stranke niti programski, niti ideološki ne podudaraju s programom i ideološkim uvjerenjima Domovinskog pokreta”.



HDZ Slatina bit će konstruktivna, afirmativna, ali i kritična oporba

“Ako se uzme u obzir da je većina vladajućih gradskih vijećnika, pa tako i sam gradonačelnik Ostrošić promijenio ideološki i stranački sve smjerove, zaključak se nameće sam po sebi. Prema potrebi, mijenja se i stranka! I stav! I uvjerenja! Hrvatska demokratska zajednica Slatina prvenstveno ne pristaje na ucjene, a pogotovo ne pristaje na izdaju polovice građana Slatine odnosno svih onih birača koji su nas podržali na proteklim lokalnim izborima, a koji se, kao ni mi, ne slažu s dosadašnjom politikom najprije Denisa Ostrošića ispred SDP-a, a potom sada Denisa Ostrošića ispred Domovinskog pokreta. Prema prijavljenim projektima, dobivenim građevinskim i lokacijskim dozvolama i realiziranim sredstvima vidjet ćemo koliko je ovoj vlasti bitan razvoj grada, a koliko pozicioniranje u samoj vlasti i osobni interesi”, ističu u HDZ-Slatini.

Dodaju kako će Hrvatska demokratska zajednica Slatina u sljedećem razdoblju biti konstruktivna, afirmativna, ali i kritična oporba koja prvenstveno želi prosperitet i napredak Slatine i svih njenih građana.

“Ovim putem javno nudimo sve intelektualne, strateške i tehničke resurse Hrvatske demokratske zajednice grada Slatine. Također, pozivamo sve Gradske institucije i ustanove, kao I vijećnike Gradskog vijeća na zajedničku suradnju kako bi razvoj grada bio na razini kakvu i zaslužuje”, zaključuju u HDZ-Slatini.

Spajić čestitao Slatini na hrabrosti

To je komentirao saborski zastupnik Daniel Spajić na svom Facebook profilu.

Napisao je kako je to “za HDZ presedan, a njihova koalicija s SDSS-om je lijek za naše društvo”.

Pritom je čestitao Slatini na, kako je rekao – hrabrosti.

Komentari