Prešao na suprotnu traku te izazvao nesreću, jedna osoba poginula

Foto: MUP/ilustracija

Prometnu nesreću na cesti između Štefanca i Čakovca, u kojoj je u petak poginula 41-godišnja vozačica, skrivio je 34-godišnji vozač kad je prešao na prometnu traku za vozila iz suprotnog smjera.

Izvijestili su to iz Policijske uprave međimurske u subotu i podsjetili da se prometna se nesreća dogodila u petak oko 5 sati i 20 minuta na kolniku DC3, između Štefanca i Čakovca.

U priopćenju stoji da se, upravljajući volkswagen passatom zagrebačkih registarskih oznaka, 34-godišnji vozač nije kretao sredinom obilježene prometne trake, zbog čega je na ravnom dijelu prometnice prešao na prometnu traku namijenjenu za prometu vozila iz suprotnog smjera.

Izravno se sudario sa Chevrolet Sparkom, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljala 41-godišnja vozačica. Chevrolet je odbačen izvan kolnika, gdje je prednjim dijelom udario u prednji dio Citroena C4, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je neposredno prije, u namjeri izbjegavanja sudara, s kolnika sišao 26-godišnji vozač.



Liječnik pristigle ekipe hitne medicinske pomoći na mjestu nesreće utvrdio je smrt 41-godišnje vozačice, a vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni 34-godišnji vozač passata prevezen je u Županijsku bolnicu u Čakovcu gdje je utvrđeno da je u nesreći lakše ozlijeđen.

Očevid na mjestu prometne nesreće, uz stručnu pomoć sudskog vještaka za promet te ekipe za očevid Postaje prometne policije Čakovec obavio je nadležni državni odvjetnik.

Iz međimurske policije navode da je tijelo preminule 41-godišnje vozačice prevezeno je na Odjel patologije Županijske bolnice Čakovec, gdje će se tijekom subotnjeg prijepodneva, prema nalogu nadležnog državnog odvjetnika, obaviti obdukcija.

Iz policije najavljuju da će se protiv 34-godišnjeg vozača s područja grada Zagreba, zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Preminula 41-godišnja vozačica osobnog automobila osma je žrtva na međimurskim prometnicama u ovoj godini, stoji u priopćenju iz policije.

 

Komentari