Utučeni Pavle Kalinić, prijatelji i suradnici došli u Bandićev stan u Bužanovoj ulici: Iskreno, šokiran sam!

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić preminuo je u noći sa subote na nedjelju u Zagrebu u 66. godini

Bandić je preminuo u noći na nadjelju u bolnici Sveti Duh.

Fotoreporteri su pred njegovim stanom u Bužanovoj ulici nakon objave vijesti snimili Pavlu Kalinića, šefa Ureda za upravljanje hitnim situacijama.

Kalinić i Bandić dugogodišnji su prijatelji i suradnici. Milan Bandić preminuo je u 66. godini, a na čelu Zagreba bio je 21 godinu.



“Iskreno, šokiran sam”, poručio je Kalinić za Jutarnji.

Oko 2.30 u Bužanovu je stigao i odvjetnik Krešimir Krsnik.

Iz Grada se oprostili od svog šefa

“U dubokoj tuzi obavještavamo sugrađanke i sugrađane, suradnike, prijatelje, zagrebačku i hrvatsku javnost da je iznenada, danas, 28. veljače u 66. godini života od posljedica srčanog udara preminuo gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić.

Živio je za svoj grad, za Zagrepčanke i Zagrepčane koji su mu u svemu što je radio bili na

prvom mjestu, za posao koji je s ljubavlju i energijom, unoseći cijeloga sebe – bez ostatka
obavljao 21 godinu.

O detaljima, terminu pogreba, održavanju komemorativnog skupa, kao i ostalim informacijama vezanim uz ovu tužnu vijest, javnost ćemo obavijestiti naknadno”, priopćili su iz Grada Zagreba.

Evo tko ga mijenja

U slučaju smrti gradonačelnika nakon dvije godine mandata, do izbora grad vodi netko od njegovih zamjenika. Milan Bandić ima dvije zamjenice, Jelenu Pavičić Vukičević i Oliveru Majić.

Za razliku od Majić koja nije njegov bliski krug ljudi i tek je nakon prošlih izbora izabrana za dogradonačelnicu, Pavičić Vukičević je suradnica od početaka njegove karijere.

Komentari