Preminuo Aleksandar Bogdanović, glumac osječkog HNK na kojeg je naletio automobil

Glumac osječkog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) 45-godišnji Aleksandar Bogdanović preminuo je od ozlijeda dobivenih u teškoj prometnoj nesreći koja se u subotu navečer u dogodila u Osijeku. Na njega je na pješačkom prijelazu automobilom naletio 22-godišnjak koji je pobjegao s mjesta nesreće, a naknadno je priveden.

Tužna vijest o glumčevoj smrti objavljena je na službenoj Facebook stranici serije ”Novine” u kojoj je on utjelovio lik Dinka Antunovića. Ekipa serije oprostila se od poznatog glumca i izrazila najdublju sućut njegovoj obitelji i prijateljima. ”Zbogom Sale! Počivaj u miru. Bio si veliki glumac i dobar čovjek. Uvijek ćemo te se sjećati”, napisali su u objavi.

Aleksandar Bogdanović rođen je u Osijeku, a Akademiju umjetnosti završio je u Novom Sadu. Od 2011. godine bio je član dramskog ansambla osječkog HNK. U svojoj je glumačkoj karijeri osvojio brojne nagrade, poput one za glavnu ulogu na Festivalu vojvođanskih pozorišta 2009. godine za ulogu Čičikova u predstavi ”Mrtve duše”. Nagradu za glavnu ulogu osvojio je i za ulogu Olivera Urbana 2011. godine, a bio je nominiran i za Nagradu hrvatskoga glumišta za sporednu mušku ulogu Levina u ”Ani Karenjinoj” 2014. godine.

Istaknuo se i u filmskim te ulogama u serijama poput ”Larinog izbora” i ”Novina”.



Komentari