PREMIJEŠTA SE I VRTIĆ U SPLITU Prostorije se se dezinficiraju, djelatnice koje su radile s djecom poslane su kući

Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Lokacija dežurnog vrtića u sklopu ustanove Cvit Mediterana od danas je zamijenjena i umjesto DV More to je odsad DV Rusulica.

Razlog za to su mjere predostrožnosti jer su prošlog tjedna u vrtiću boravila djeca zaposlenice Doma umirovljenika u Vukovarskoj ulici. Ovog tjedna u vrtiću More nije bilo djece.

KORONAVIRUS U SPLITSKOM STARAČKOM DOMU Evakuirani korisnici, epidemiolozi na terenu, policija spriječila novinare u obavljanju posla



U suradnji s epidemiolozima poduzete su sve potrebne radnje, prostorije vrtića se dezinficiraju, djelatnice vrtića koje su radile s djecom poslane su kući, a djeca i njihova majka, zaposlenica Doma umirovljenika, dobro su i nemaju nikakve simptome bolesti.

Prošlog tjedna u sva četiri dežurna vrtića na području Splita dolazilo je troje djece, a od ponedjeljka samo jedno dijete u dežurni vrtić ustanove Grigor Vitez.

Počeo epidemiološki izvid u splitskom domu umirovljenika

Inače, voditelj Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Bernard Kaić je počeo izvid u Domu za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici u Splitu tijekom čega će razgovarati sa osobljem i štićenicima.

Splitski župan: Bit će rigoroznih sankcija utvrde li se nepravilnosti u domu u Splitu

Kaić je najavio da će se najprije izvidjeti organizacija rada i tijek ljudi, a potom će provjeriti koga još treba uzeti u obzir radi testiranja i procijeniti mogućnost proširenosti infekcije, pišu Vijesti.hr.

“Želimo vidjeti što se još može i treba napraviti kako bi se smanjio rizik od širenja infekcije. Rekli su nam da unutar doma više nitko nema nikakve simptome, no mi ćemo to sada sve temeljito provjeriti”, izjavio je Kaić novinarima ispred Doma umirovljenika.

Ravnatelj Doma umirovljenika Ivan Škaričić je odbio dati bilo kakvu izjavu.

Propali gradonačelnik postao ravnatelj Doma za starije i nemoćne osobe u Splitu

Komentari