Premijer tvrdi da nije bilo velikog curenja informacija u aferi Janaf

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u utorak je u Rijeci u ocijenio da u slučaju JANAF nije bilo velikog curenja informacija u odnosu na neke druge slučajeve, poput afere SMS i slučaja Rimac.  

Plenković je odgovarajući na novinarska pitanja rekao da su mnogo ozbiljniji bili slučajevi curenja informacija prije dvije godine u aferi SMS i kod pucanje mjera u slučaju Rimac.

Koliko sam shvatio, u slučaju JANAF je to bilo jako dobro organizirano od policije i USKOK-a, odnosno DORH-a, rekao je premijer.

Na pitanje da potvrdi ili opovrgne informaciju da će ministar Tomislav Ćorić biti smijenjen, Plenković je rekao da mu je to prvi glas.



O dvostrukim kriterijima za izbacivanje iz HDZ-a osumnjičenih u aferama, budući da je Josipa Rimac  odmah izbačena, a Dražen Barišić ne, Plenković je odgovorio da su to bitno drugačije situacije.

Usporedio je slučaj drugog osumnjičenog iz afere JANAF, Vinka Grgića iz SDP-a i Barišića, navodeći da je Grgić osumnjičen za davanje mita a Barišić za zloupotrebu položaja i trgovanje utjecajem.

Barišić je stavio saborski mandat u mirovanje, dao ostavku na dužnost predsjednika županijske stranačke organizacije i prenio ovlasti gradonačelnika na jednog od svojih zamjenika, rekao je Plenković.

Komentari