Premijer ponovno pozvao građane da ne stvaraju zalihe hrane: Nema razloga za šopingiranje, živite normalno

Premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak da je javnozdravstvena situacija oko koronavirusa pod kontrolom jer je Hrvatska na vrijeme prepoznala situaciju, ponovno apeliravši na građane da žive normalno te budu smireni i odgovorni.

“Potvrđena su tri slučaja, no javnozdravstvena situacija je pod kontrolom. Apeliram na sugrađane da nema nikakvog razloga za nekakve ekstra zalihe, šopinge u kojima nestaju namirnice s polica. Živite normalno, sve službe koje trebaju djelovati će djelovati, prema tome molim da s te strane budemo smireni i odgovorni”, poručio je Plenković sa sjednice Vlade.

Naglasio je da je cilj Vlade osigurati zdravstvenu sigurnost sugrađana, istaknuvši da Nacionalni stožer civilne zaštite koordinira sve aktivnosti te će nastaviti svakodnevno se sastajati i izvještavati.

Plenković je ustvrdio da je Hrvatska situaciju prepoznala na vrijeme, a sada je, kaže, najvažnija zadaća prije svega na zdravstvenim ustanovama i djelatnicima, ali i ostalim službama.



“Mi ćemo, osobito gospodarski resori, voditi računa o tome da imamo na umu na koji način se nositi sa za sada nepredvidivim efektima ovakvih okolnosti koje se nazivaju vanjskim ili eksternim šokom. Naš je cilj da minimiziramo bilo kakve negativne posljedice. Bit ćemo oprezni”, poručio je premijer.

Komentari