Premijer Plenković i predsjednik Milanović o imenovanju ravnatelja VSOA-e

Cropix

Predsjednik Zoran Milanović, nakon što je zbog težine povreda navedenih u izvješću Vijeća za nacionalnu sigurnost pokrenuo postupak za razrješenje general-bojnika Ivice Kindera s dužnosti ravnatelja VSOA-e, komentirao je postupak imenovanja novog ravnatelja kojeg predlaže ministar obrane, a odluku supotpisuju premijer i predsjednik. Premijer Andrej Plenković rekao je pak da je imenovanje nasljednika ravnatelja VSOA-e bitno za domovinsku sigurnost i funkcioniranje Ministarstva obrane.

– O tom pitanju možemo razgovarati i razgovarat ćemo samo u okviru cijelog paketa pitanja imenovanja na visoke položaje koji u Oružanim snagama zjape prazni već godinu dana zato što ministar naprosto misli da to može. To premijer nije primijetio, to je njemu potpuno nepoznato, kazao je Milanović.

– Ne možemo se dovesti u situaciju da, dok ne provedemo odgovarajuće konzultacije i ne postignemo suglasje o nasljedniku, ostanemo bez čelnog čovjeka. Tamo nekakva v.d. tehnička varijanta nije realna jer ne može temeljem zakona obavljati sve one dužnosti koje treba obavljati čelnik VSOA-e, rekao je Plenković.



Komentari