Premijer Plenković čestitao Dan neovisnosti

VečernjiTV/Screenshot

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u četvrtak je građanima uputio čestitku u povodu Dana neovisnosti, spomendana na povijesne odluke Hrvatskog sabora o razdruživanju od ostalih jugoslavenskih republika.

Ovogodišnji Dan neovisnosti obilježavamo kao spomendan na povijesne odluke Hrvatskog sabora, na donošenje Ustavne odluke o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske te Deklaracije o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske kojima je potvrđena volja hrvatskog naroda za uspostavom samostalne države, ističe se u čestitki premijera Plenkovića.

Na putu osamostaljenja i međunarodnog priznanja suočili smo se s velikosrpskom agresijom te je hrvatski narod za svoju slobodu i neovisnost podnio veliku žrtvu. Uz trajnu zahvalnost i duboko poštovanje prema svim hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji ustrajno gradimo društvo koje počiva na domoljublju te univerzalnim vrijednostima slobode, demokracije, solidarnosti, vladavine prava i društvene pravednosti, poručuje premijer.

“Danas više nego ikada prije Hrvatska je snažno pozicionirana kao uvažena i respektabilna članica međunarodne zajednice. Dugo i predano pripremali smo se za naše prvo predsjedanje Vijećem Europske unije koje sada uspješno privodimo kraju, tijekom kojega smo se na najbolji mogući način nosili s nizom izvanrednih zbivanja.



‘Osigurat ćemo gospodarski oporavak Hrvatske’

Suočeni s pandemijom koronavirusa, globalnom krizom bez presedana, odgovornim ponašanjem i pravovremenim mjerama postigli smo zavidne rezultate u prvom poluvremenu te sačuvali zdravstvenu sigurnost građana. Snažnim gospodarskim mjerama Vlada je čvrsto stala iza privatnog sektora, radnika i poslodavaca te spasila više od pola milijuna radnih mjesta i sto tisuća poduzeća.

Zajedničkim naporima ususret izazovima koji su pred nama nastavit ćemo poduzimati mjere koje će štititi zdravlje i živote svih hrvatskih građana. Istodobno, na valu dosadašnjih postignuća, osigurat ćemo gospodarski oporavak Hrvatske te što veću ekonomsku i društvenu aktivnost. Pritom ćemo i dalje provoditi sve potrebne reforme koje će našoj državi i društvu nastaviti podizati kvalitetu života i kupovnu moć građana”, stoji u čestitki kojom je premijer u ime hrvatske Vlade i svoje osobno, svim sugrađanima, Hrvaticama i Hrvatima u Domovini i inozemstvu, čestitao Dan neovisnosti.

Komentari