Premijer otvorio dionicu Istarskog ipsilona, iznenadile ga pohvale Kajina: Ovo nije uobičajeno…

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković otvorio je dionicu Istarskog ipsilona Cerovlje – Lupoglav dugu 13 kilometara. Ova dionica ujedno će biti i završetak punog profila od čvora Lupoglav do tunela Učka.

“Zadovoljstvo je što se kompletira veliki projekt za Istru i turizam. Predivan osjećaj”, rekao je Plenković.

Dodao je kako vjeruje da će do kraja mandata završiti i drugu cijev tunela Učka. “Ovo će imati izrazito pozitivne učinke na gospodarstvo”.

Država će do 2027. uložiti 45 milijardi kuna u promet. “Ovo je krupan tjedan za prometnu infrastrukturu. Fascinantno je da se u istom tjednu i spaja konstrukcija Pelješkog mosta, jug Hrvatske se spaja u noći sa srijede na četvrtak”, rekao je dodajući da će pred iduću sezonu Pelješki most i sve pristupne ceste biti gotove.



“Na gradnji ove dionice bilo je angažirano gotovo tisuću radnika, što je doprinijelo da mladi ostanu u Hrvatskoj”, rekao je  generalni direktor Bina Istre Dario Silić. 

Dionica je završena četiri mjeseca prije roka, a u sklopu nje izgrađeno je i odmorište s benzinskom pumpom. Vrijednost investicije je 550 milijuna kuna.

Samo riječi hvale

Prije svečanosti Plenković se susreo s gradonačelnikom Buzeta Damirom Kajinom koji je ga je nahvalio, što je iznenadilo i samog premijera.

“Suradnja s Vladom je fantastična, nemam riječi pohvala kojima bih se mogao izraziti. Doista zahvaljujem premijeru”, rekao je. Dodao je da su otvorili dobru priču s Cimosom, ali i da idu u cestovnoj infrastrukturi.

Poručio mu je da bude još rigorozniji što se tiče epidemioloških mjera. “Moramo sačuvati sezonu. Buzetsko gospodarstvo putem COVID mjera povuklo je više od četiri milijuna eura, to je ogroman novac i netko se morao izboriti da se u ovim uvjetima može izaći u susret našim gospodarstvenicima”.

“Damir je to premijerski kazao, sve se slažem”, našalio se Plenković. “Puno si nas nahvalio, ovo nije uobičajeno. Čak nas ni oni naši tako ne hvale”, prenosi Dnevnik.hr.

Komentari