Premijer osudio izjave predsjednika HND-a: On se usudi govoriti o meni, kao da je dovoljno jedan Lukašenko u Europi. To je izlaženje iz svih okvira

Predsjednik Vlade Andrej Plenković ocijenio je u ponedjeljak izjavu predsjednika HND-a Hrvoja Zovka “bezobraznom i neprimjerenom izjavom” te ustvrdio kako je “znatno tiši, sporiji i evazivniji kad treba kritizirati Milanovića”.

“To je jedna bezobrazna i neprimjerena izjava predsjednika HND-a, koji je znatno tiši sporiji i evazivniji kad treba kritizirati Milanovića, koji na puno grublji način proziva medije, naziva HRT Yutelom, novinare HRT-a plaćenicima jedne političke stranke, dnevne listove naziva lihvarima, vaše vodstvo da maknete jednoga komentatora, gospodina Puhovskog pa ga nakon toga ne vidim u vašem programu”, rekao je Plenković odgovarajući na novinarsku tvrdnju da ga je HND pozvao da ne proziva medije jer mu to nije prvi put.

“Ovdje se on usudi govoriti o meni, kao da je dovoljno jedan Lukašenko u Europi. To je izlaženje iz svih okvira i to se može kvalificirati kao pristranost”, poručio je Plenković nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HND-a.

Hrvatsko novinarsko društvo i Sindikat novinara Hrvatske ranije su u ponedjeljak priopćili kako oštro osuđuju napad premijera Andreja Plenkovića na medije, njegovo miješanje u uređivačku politiku RTL-a, Nove TV i N1 te prozivanje novinara i analitičara koji su pratili kampanju i izbore.



Komentari