PREMIJER OSTAJE BEZ JEDNE OD NAJBLIŽIH SURADNICA: Tajanstvena dama razriješena s dužnosti, otkriveno što stoji iza te odluke

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Tena Mišetić, jedna od najbližih suradnica premijera Andreja Plenkovića, razriješena je danas na zatvorenom dijelu sjednice Vlade.

Do razrješenja je došlo na njezin zahtjev jer ide na novi posao u Europskoj komisiji.

Tamo će raditi u kabinetu i timu predsjednice Komisije Ursule von der Leyen.

Mišetić je uz Plenkovića provela gotovo šest godine, a kad je bio šef HDZ-a, također je bila predstojnica njegovog Ureda. Odlazi s pozicije na kojoj je, kako je prijavila u imovinskoj kartici, mjesečno zarađivala 13.849,67 kuna, prenosi Dnevno.hr



Tko je Tena Mišetić?
Tena Mišetić rođena je 1988. u Splitu, završila je privatnu Zagrebačku školu ekonomije i managementa (ZŠEM) do razine magisterija (2013.) u sklopu MBA programa ‘Human Resource Management’.

Nakon toga stekla je certifikat od NYU School of Professional Studies(SPS) za ‘Human Capital Management’ (2014.) i dva certifikata od Harvard Kennedy School za ‘Digitizing Public Services’ (2018.) i ‘Women Leading Change’ (2021.).

Tena Mišetić je jedino dijete Ivice Mišetića i Ariane Bazale Mišetić. Otac Ivica Mišetić je bivši direktor Croatie Airlines.

U Europski parlament Tena Mišetić je dospjela kao stažist u studenom 2014. na osam mjeseci, nakon čega je promaknuta u asistenta na pet mjeseci sve do kolovoza 2016. Funkciju asistentice Andreja Plenkovića preuzela je još 2015. godine dok je obnašao funkciju zastupnika u Europskom parlamentu. Službeno, od kolovoza 2016. nalazi se u Banskim dvorima gdje je 6 godina obnašala funkciju zamjenice predstojnika Ureda predsjednika Vlade.

 

Komentari