Premijer o otvaranju terasa kafića u Istri: Županijski stožeri mogu donositi samo strože mjere

Andrej Plenković/Marko Prpic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković komentirao je najavu Istarskog stožera o otvaranju terasa kafića rekavši kako mjere mogu biti samo strože.

Rekao je da mu nije jasno kako Istarski stožer misli otvoriti terase kafića 1. ožujka jer županijski stožeri mogu donositi samo mjere strože od onih koje donosi Nacionalni. Dodao je kako nisu otvorili kockarnice da bi ljudi kockali, prenosi Dnevnik.hr.

Komentirao je i najavu kako će se mijenjati zakon nakon izjava iz Primorsko-goranskog Zavoda za javno zdravstvo, vezano uz cijepljenje starijih cjepivom AstraZenece.

“Ne može netko sa županijske razine zavoda za javno zdravstvo voditi politiku suprotnoj onoj EU i slati izjave koje odvraćaju od cijepljenja. Takve izjave su štetne. Ne može županijska razina slati zbunjujuće poruke. Ta izjava je katastrofalna”, rekao je tijekom posjeta Splitsko-dalmatinskoj županiji koji je započeo obilaskom poplavom oštećenoga vrgoračkog naselja Kokorići.



Dodao je da nije sretan što županijski zavodi nisu suboordinirani onom nacionalnom.

U Istri planiraju otvoriti terase kafića od ožujka ‘Ako se i sljedeći tjedan održi trenutno stanje, tražit ćemo da se ta mjera donese’

Komentari