Premijer: Moramo naći rješenje koje je održivo proračunski i s prihodovne strane

Cropix

Premijer Andrej Plenković potvrdio je da se jučer sa sindikatima prosvjete razgovaralo i o koeficijentima. Ponovio je da je Vlada za kompromis, te kako ne vidi razloga za štrajk.

“Danas nije bilo kontakata sa sindikatima jer nije bilo vremena danas”, odgovorio je premijer Andrej Plenković okupljenim novinarima.

Potvrdio je da sa sindikatima razgovaraju i o koeficijentima i ustvrdio kako je Vlada uvijek bila za kompromis.

“Mi smo dali i paket rješenja, ali vidite i sami da i drugi polako počinju dolaziti sa zahtjevima, artikuliraju ih kroz medije, o koeficijentima.



Što je ovdje bit, nije prosvjeta jedini resor, ima ih jako puno, ono što je važno, moramo naći rješenje koje je održivo proračunski i s prihodovne strane”, rekao je.

Na pitanje novinara zašto prosvjetarima primjerice ne da koeficijent dok se rješava cijeli sustav koeficijenata odgovara kako on ne vidi nijedan racionalan razlog za štrajk.

Premijer smatra da štrajk ne može naštetiti predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović jer vjeruje da “svi znaju da je ovo Vlada koja povećava njihova primanja.”

“Ima Vlada koja je smanjivala plaće i koja povećava, naša je ova koja povećava i ona (predsjednica op.a.) podržava našu Vladu, poštuje nastavnike i želi dijalog sa socijalnim partnerima, to su sindikati.”

“Svi čekaju, a mi dajemo koliko god možemo”, komentirao je kratko zahtjeve carinika.

Podsjećamo, Carinski sindikat Hrvatske u ponedjeljak ide na razgovor u Ministarstvo rada oko njihovog višegodišnjeg zahtjeva za korekcijom koeficijenata.

Predsjednik Carinskog sindikata: Pokušavaju nas doslovno ugušiti kao sindikat, ali mi ne odustajemo

Komentari