Premijer kaže da smo svjedočili histeriji nakon potresa: Nju su generirali što oporbeni zastupnici, što sami mediji

Andrej Plenković/Marko Prpic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković rekao je u četvrtak da je iza prijedloga oko osnivanja istražnog povjerenstva za obnovu stoji angažirana agenda oporbe, odnosno SDP-a koji je “pometen” s 25 razlike i “ucjenjivača koji se glođu o dubokoj državi”.

Plenković je na konferenciji za novinare nakon Vlade ustvrdio da smo nakon potresa koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju svjedočili histeriji “koju su generirali što oporbeni zastupnici, što sami mediji”.

“Onda smo došli do činjenica”, rekao je, navevši da je 5888 kuća obnovljeno u poslijeratnoj obnovi na području Sisačko-moslavačke županije, a trenutno je više od 3700 upareno u smislu šteta. “Samo 69 je dobilo crvenu naljepnicu, odnosno 1,83 posto”, dodao je.

Poručio je da potres od 6,2 po Richteru nije slab potres bez obzira kada je neka kuća građena, samo su kuće u kategoriji 6 od temelja nove, ostale su bile rađene na postojećim temeljima.



“Priča o istražnom povjerenstvu je kao i sve inicijative oporbe angažirana agenda oporbe uoči lokalnih izbora nakon što su bili pometeni na parlamentarnim izborima – SDP i njihova koalicija s 25 razlike, a ovi ucjenjivači ostavljeni van većine. Sada se međusobno glođu tko je više opterećen tzv. tezom o dubokoj državi. To je hrvatska opozicija i njihova agenda. Mi imamo svoj konstruktivan put i rješavamo pitanje”, rekao je Plenković.

Na upit hoće li podržati osnivanje povjerenstva, odgovorio je da još nije vidio taj papir i načelno, neće ništa reći dok ne vidi.

 “Ne vidim dramu oko 69 kuća od 5888”, poručio je.

Komentari