Preko reda se cijepili i djelatnici policije? Sindikat tvrdi: Cijepili su se rukovoditelji koji sjede u toplim uredima i nisu na terenu

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Što se radilo s viškom cjepiva u bolnicama i ordinacijama, češlja inspekcija Ministarstva zdravstva. Provjeravat će i slučaj ravnatelja dubrovačke bolnice Marija Bekića, koji je cijepio članove svoje obitelji

Iz Ministarstva zdravstva kažu kako je 165 ustanova poslalo podatke o cijepljenjima, a tijekom idućeg tjedna bit će jasnije ima li traga nepravilnostima. Odluku će donositi povjerenstvo, a uključit će se i liječnička komora koja danas nema komentara. Zato iz udruge bolničkih liječnika kažu – ovo se ne bi događalo da se jasno zna što se radi s viškom.

”U tom slučaju biste mogli točno uprijeti prstom i reći da – ova osoba je napravila ispravnu stvar, ova osoba je napravila mimo pravilnika. U slučaju kada nemate zapravo definirano od strane države kamo ćete s tim viškom, jasno da se stvara situacija gdje može biti nekakve zlouporabe pod navodnicima”, istaknula je Ivana Šmit iz HUBOL-a za Dnevnik Nove TV.

Da su se u dubrovačkoj bolnici cijepili i djelatnici policije, tvrde iz sindikata policijskih službenika. Kažu da su dobili više anonimnih prijava.



”Rukovoditelji koji sjede u toplim uredima nemaju doticaja s građanima, znači ne primjenjuju policijske poslove i ovlasti i nisu izloženi kao policajci na terenu”, napomenuo je Mario Puškarić iz sindikata policijskih službenika.

Komentari