Preko dana očekuje nas djelomice sunčano, a onda će zapuhati sjeverac i bura

U četvrtak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu djelomice sunčano uz dosta oblaka, posebno onih koprenastih. U drugom dijelu dana zapuhat će umjeren sjeverac, a najviša dnevna temperatura kao u srijedu uglavnom od 27 do 30 °C. Jutarnja će pak biti oko 15 °C.

U središnjoj Hrvatskoj jutarnja temperatura zraka bit će podjednaka kao na istoku, a danju niža – između 24 i 27 °C. Sredinom dana i poslijepodne porast će vjerojatnost za mjestimičnu kišu te pljuskove s grmljavinom koji lokalno mogu biti izraženiji. Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Vjetrovitije nego u srijedu bit će i u gorskom području i na sjevernom Jadranu, gdje će bura, prema kraju dana jačati, posebno podno Velebita. Pritom u gorju oblačnije, mjestimice s kišom i grmljavinom, a na moru većinom suho i sunčano s najvišom temperaturom ponovno oko 30 °C. U Lici i Gorskom kotaru svježije nego u srijedu, uz dnevnu temperatura od 21 do 25 °C.

U Dalmaciji podjednako toplo kao u srijedu, uz umjereno do znatno oblačno vrijeme te mogućnost za poneki pljusak ili malo kiše, uglavnom samo u unutrašnjosti. Puhat će bura, prema kraju dana u jačanju, a sredinom dana i poslijepodne prema jugu uz obalu jugozapadni i zapadni vjetar, prema otvorenome sjeverozapadni. More malo i umjereno valovito.

Na jugu Hrvatske i u četvrtak vruće, ali uz dosta oblaka, poglavito visokih, koprenastih. Ujutro te osobito navečer bura, a od sredine dana prolazno jugozapadnjak i zapadnjak, na otvorenom moru sjeverozapadnjak.”

Od petka svježije, ali i opet stabilnije

“U petak na kopnu umjereno i pretežno oblačno, uglavnom u prvom dijelu dana mjestimice još uz malo kiše te zamjetno svježije nego u četvrtak. U dane vikenda većinom suho te sunčanije uz porast dnevne temperature u nedjelju.

Na Jadranu u petak još bura, ponegdje jaka s olujnim udarima, u subotu će oslabjeti. Bit će umjereno oblačno, mjestimice i oblačnije, a osvježenje će biti puno slabije izraženo nego na kopnu.”, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari