Prehrambeni industrijski div širi proizvodnju u Bjelovaru

Bjelovar
foto: Štefan Brajković

Franck, jedna od najvećih domaćih prehrambenih kompanija, sprema širenje poslovanja u Bjelovaru. Ta informacija potvrđena je u Upravi tvrtke.

“Nakon što smo valorizirali više potencijalnih lokacija, koje su na otprilike pola sata vožnje od zagrebačkog prstena, možemo Vam potvrditi kako smo zainteresirani za daljnje ulaganje upravo na području Bjelovara te da razmatramo više scenarija, među ostalim i unapređenje proizvodnih pogona kroz sredstva iz EU fondova. Grad Bjelovar na čelu s gradonačelnikom Hrebakom, pokazao nam je ozbiljan pristup i efikasnost na svakom koraku u ovome procesu što nam je u konačnici olakšalo i donošenje odluka”, kažu u Upravi Francka.

Dodaju kako kao dodatnu prednost Bjelovara vide izgradnju brze ceste koja grad spaja na autocestu, povezujući ga sa Zagrebom i ostalim dijelovima Hrvatske, potom jasnu poreznu politiku te razumijevanje i otvorenost prema zainteresiranim investitorima koji dolaze s konkretnim planovima i projektima.

Franck je, inače, u Bjelovaru prisutan dugi niz godina kroz suradnju s poljoprivrednicima u uzgoju cikorije te s pogonom za primarnu preradu ove kulture gdje se tijekom kampanje u prosjeku preradi oko 700 do 800 tona sirove cikorije vrhunske kvalitete, što je oko 16 milijuna napitaka.



“Franckove proizvode od cikorije uzgojene na bjelovarskom području plasiramo na tržišta Hrvatske i Slovenije, ali i ostalih zemalja regije u kojima poslujemo. Osim toga, u Bjelovaru imamo i veliki broj naših partnera iz ugostiteljskog sektora s kojima također uspješno surađujemo”, kažu u Francku.

U kompaniji napominju da trenutno ne mogu izlaziti u javnost s detaljima vezanim uz vremenske rokove i ostale pojedinosti strateškog projekta u Bjelovaru, no da on gradu može donijeti samo korist, uvjeren je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

“Predstavnik vlasnika i predsjednik Uprave Francka g. Artuković u posljednjih godinu i pol dana bio je nekoliko puta u Bjelovaru i razgovarao s nama o njihovoj investiciji. Bili smo diskretni cijelo to vrijeme pa bih volio da tako ostane i dalje. Ne mogu, dakle, govoriti o detaljima investicije, no mogu vam otkriti kako je riječ o proizvodnji koja podrazumijeva nova zapošljavanja u Bjelovaru”, rekao je Hrebak, koji je potvrdio kako su čelni ljudi poznate hrvatske tvrtke izrazili zadovoljstvo uvjetima poslovanja u Bjelovaru.

Uz blizinu Zagreba, dolazak brze ceste, stvaranje nove poslovne zone, povoljne cijene zemljišta, tu je i činjenica da je Bjelovar najveći hrvatski grad bez prireza.

“Ono što je možda najviše iznenadilo potencijalne ulagače jest brzina gradske administracije i velika ozbiljnost kojom smo pristupili ovom poslu. Kad se sve zbroji, mislim da smo ih uvjerili da će svaka njihova kuna uložena u Bjelovaru vrijediti puno više nego drugdje u Hrvatskoj”, zaključuje Hrebak za Klikni.hr.

Komentari