Predstavnici Europske komisije u Bihaću: Vučjak mora biti zatvoren

Ilustracija Foto: Cropix

Predstavnici tijela Europske komisije u ponedjeljak su u Bihaću pozvali sve razine vlasti u Bosni i Hercegovini da se što prije uključe u rješavanje problema proisteklih iz velikog priljeva ilegalnih migranata u tu zemlju.

Inzistirali su na zatvaranju kampa Vučjak u kojemu na stotine migranata boravi u krajnje nehumanim uvjetima.

“Uvjerili smo se da su uvjeti ovdje jako loši. Sada smo još više uvjereni da ovaj kamp mora biti zatvoren i mora se naći neki drugi prostor za smještaj ovih ljudi”, kazala je Matuelle novinarima nakon što se osobno uvjerila s čim su suočeni migranti za koje više nije bilo mjesta u bolje opremljenim kampovima u samom Bihaću poput Bire i Mirala no predsjednik vlade Unsko-sanske županije Mustafa Ružnić kazao je kako inzistira na zatvaranju svih kampova u Bihaću.

“Jasno smo kazali da mora doći do zatvaranja ne samo Vučjaka nego i Bire i Mirala. Nismo popustili i nećemo dopustiti proširenje smještajnih kapaciteta (u Bihaću)”, kazao je Ružnić novinarima.



Podsjetimo, Bosna i Hercegovina dobila je desetke milijuna dolara od Europske unije kako bi osigurala humane uvjete življenja u migrantskim kampovima.

Komentari