Predsjednik Vlade Plenković na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda, sastaje se i s hrvatskom zajednicom

Pixabay

Premijer Andrej Plenković boravit će od utorka do petka u SAD-u u povodu zasjedanja Opće skupštine UN-a u New Yorku gdje će posjetiti i sveučilište Harvard, a u Pittsburghu će se susresti s predstavnicima Hrvatske bratske zajednice, priopćio je ured premijera.

U utorak će šef vlade u New Yorku sudjelovati na prijemu za hrvatsku zajednicu u Sjedinjenim Američkim Državama, a u srijedu će posjetiti sveučilište Harvard.

Na Ivy League sveučilištu će se sastati s predstavnicima Harvard Kennedy School, Fakulteta za javnu upravu, i Centra za europske studije Minda de Gunzburg, osnovanog 1969. gdje se promiče interdisciplinarno razumijevanje europske povijesti, politike, ekonomije i društava.

U poslijepodnevnim satima Plenković će se sastati s hrvatskim studentima te potom održati predavanje, navodi se.



Četvrtak je rezerviran za dolazak u Pittsburg, posjet crkvi sv. Nikole i dolazak u Hrvatsku bratsku zajednicu (HBZ).

Premijer će obići Hrvatski kulturni muzej, sastati se s vodstvom HBZ-a te nazočiti prijemu.

Općoj skupštini UN-a hrvatski premijer obratit će se u petak, 23. rujna, a sastat će se i s glavnim tajnikom UN-a Antoniom Guterresom te održati niz drugih bilateralnih sastanaka.

Biti će to 77. Opća skupština UN-a koja traje od 13. do 26. rujna.

Glavne teme ovogodišnjeg izdanja Opće skupštine UN-a su rat u Ukrajini, energetska kriza, klimatske promjene, okončanje pandemije covida-19 i preobrazba obrazovanja.

Komentari