PREDSJEDNIK UPUTIO UPOZORENJE: Tamo gdje dođe ruska čizma, otići neće

Foto: Damjan Tadić/Cropix

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Svete Nedelje u povodu obilježavanja Dana Sv. Nedelje.

Milanović daje izjavu nakon svečanosti.

“Nije žestok ton, sve što sam imao za reći, rekao sam, čovjek je zvao, tužno je koliko on i finska premijerka ne znaju što se zbiva u BiH, ako ništa drugo, sada zna više, to se neće riješiti preko noći i bez našeg jakog angažmana, mislim da hrvatsku javnost ne zanimaju Plenkovićeve gluposti za koga ja radim, neka pita Macrona radi li za Ruse. Može reći da sam mu druga ruka, jadno je da Plenković traljavo pokušava denuncirati predsjednika svoje države, a kada drugi to govore, šuti kao maca, kao mali zeko, neka napadne Erdogana ili Macrona”, rekao je Milanović.

Dodao je da će u posjet finskom predsjedniku relativno brzo, prenosi Dnevno.



“Neki dan je ministar vanjskih poslova elokventno objasnio razgovore sa Scholzom, ja bi to htio vidjeti više nego Boga kako su oni razgovarali, pa ne zna govoriti”, rekao je predsjednik.

“Očito je da ni Šveđani ni Finci, s ni Amerikanci nisu razmišljali da bi prvo trebali razgovarati s Turcima koji uživaju u tome da sada cijepaju dlaku i lagano pritišću Šveđane s kojima nemaju dobre odnose. Očekivati da će ti netko s kim imaš takve odnose prepustiti tako lako je naivno. Ništa protiv Švedske i Finske, Švedska je zemlja ljudskih prava, Turska baš i ne, s obje mogu živjeti u NATO-u, ali ja nisam plaćen da razmišljam o Švedskoj. Mi imamo 1000 kilometara granice s BiH, imao stvarne probleme i njih može izboriti jedino hrvatsko vodstvo”.

Ispada da je Macron glavni Putinov čovjek, rekao je.

“Imamo svoje interese i geografiju, na stranu ruska agresija, ovo je posljedica neznanja, provokativnog ponašanja dijela EU. Nije mi jasno što je mislio da treba paziti da se Rusiju ne ponizi. Oni su nasilni. To je užasno zapetljana situacija koja je nažalost jednosmjerna, Zelenski nema izbora osim da govori i radi što radi, a to vodi u poraz. Tamo gdje dođe ruska čizma, otići neće. To je nevjerojatno moćna vojna sila. U Ukrajini se gine, do zadnjeg Ukrajinca”, rekao je predsjednik.

Milanović je rekao da su na Zrinjevac poslali Galbraitha, 30 godina ljudi nisu svjesni ambijenta u kojem žive, Rapduić je rekao da je Galbraith u Hagu svjedočio protiv Hrvatske, to je točno.

“Ne govorimo o parnici u kojoj moraš govoriti istinu pred sudom, to je politički sud, njegovo mišljenje je štetno za Hrvatsku, za percepciju Hrvatske, i takvog čovjeka, kojeg, možda nije persona non grata, ali mu ne treba pridržavati vrata, oni ga pozovu da bude jedini strani govornik. Zaključujem da su, kako narod kaže, stražnjica-glava. To je čovjek s kojim se Miroslav Tuđman u knjizi objašnjava štetnost i zlonamjernost tog ambasadora koji nakon Hrvatske nije bio ništa. Nitko iz HDZ-a to ne čita, ja moram braniti HDZ-ove prvake u BiH, Marinka Čavaru. Onaj tko je Galbraitha pozvao, ne čita zapisnika. Ova zemlja mora naučiti razlikovati one koji joj žele dobro, koji joj ne žele ništa i one koji žele zlo. U protivnom vas drže za budalu”.

 

Komentari