Predsjednik Udruge ugostitelja: Ne mislim da će maske u kafićima biti problem

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Predsjednik Udruge ugostitelja Marin Medak za Dnevnik N1 kazao je kako smatra da nošenje maski u kafićima neće biti problem, te da će neki gosti zbog toga biti i sretni.

Prilikom ulaska u ugostiteljske objekte će se morati nositi maska, ali kada krenete s konzumacijom će se maska moći skinuti, objasnio je.

“Na benzinske i u trgovine se ide s maskama, ne vidim zašto bi ovdje to bilo problem. Ako je razmak između stolova, nema problema. Vjerujem da neće biti problema i da će se gosti osjećati sigurno. Možda to bude imalo hladan efekt, ali da će u budućnosti ljudi navići”, kazao je Marin Medak.

Dodao je kako vjeruje da će pad prometa biti veći tijekom zimskog perioda.



“Nema ni turizma, neće se dogoditi neki bum, a i pitanje je kako će se ići preko zime. Kolege neke najavljuju da će ići u hibernaciju, zatvoriti na nekoliko mjeseci”, rekao je Medak.

Bjelovar ukinuo porez na potrošnju

Potez grada Bjelovara koji je ukinuo porez na potrošnju je pohvalio.

“To nije veliki iznos za državu, to je prihod lokalne samouprave, i to je dobar primjer, a tog poreza neće biti ako se obustavi ugostiteljstvo. To je dobar način da se ugostiteljstvo očuva”, zaključio je Marin Medak.

Više od milijun kuna vrijedne mjere pomoći ugostiteljima u Bjelovaru: Od raznih poreznih olakšica do sufinanciranja grijalica za terase

Komentari