Predsjednik Studentskog zbora potrošio desetke tisuća kuna na prijenosna računala, mobitele, kožnu torbu i tečaj govorništva

Foto: Facebook/Mihovil Mioković

Predsjednik Studetskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Mihovil Mioković objavio je račune dosad kupljenog kako bi pokazao “transparentnost”. No, umjesto “transparentnosti” računi ukazaju na veliko iracionalno rasipanje novcem koje je teško opravdati.

Račune koji pokazuju na što je Studentski zbor potrošio oko milijun kuna, Mioković je objavio na Facebooku, najviše pozornosti privukli su, među ostalim, računi za prijenosna računala, mobitele, kišobrane pa i Miokovićev privatni medijski trening.

“Cijelo vrijeme slušam priče kako se “pere lova” preko proračuna Studentskog zbora po cijeloj Hrvatskoj, što je i opravdano s obzirom na “netransparentnost” financija. Namjerno je stavljeno pod navodnike jer je ovo do sada bila uobičajena praksa, koju DEFINITIVNO TREBA MIJENJATI”, napisao je Mioković te dodao kako se u privitku nalaze sve fakture koje je potpisao u svom mandatu.

Potrebe za mnoga utrošena sredstva teško je opravdati, a od poteza predsjednika ograđuju se i bivši predsjednik zbora i njegov aktualni potpredsjednik.



“Transparentnost koju on navodi u svrhu dobivanja političkih poena za predstojeće izbore potpuno pogrešna po mom mišljenju. Mislim da se to trebalo odraditi na drugačiji način”, rekao je u telefonskom Matej Smetiško bivši predsjednik studentskog zbora kojeg je i sam Mioković prozvao u objavi.

“Smatram njegovu najavu kandidature ruganjem studentima u lice s obzirom na to da je on ovom svojom objavom pod vidom nekakve transparentnosti trajno uništio ugled institucije koju predstavlja”, rekao je Josip Periša, potpredsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, prenosi HRT.

Dva laptopa za 44 tisuće kuna?!

Više reakcija izazvala je nabava dvaju prijenosnih računala vrijednih 44 tisuće kuna i deseci tisuća kuna za mobitele i druge uređaje. Opremu je, tvrdi Mioković, Zbor dosad unajmljivao.

“Ova odluka se financijski isplatila već sad, a time dugoročno ostaje više novca za financiranje drugih studentskih projekata. Također, kvalitetni promomaterijali i kvalitetna tehnička oprema dugoročno je isplativa”, poručuje Mihovil Mioković, predsjednik Studentskog zbora.

Cilj mu je, naglašava, izazvati reakcije koje propituju njegove odluke kao studentskog predstavnika. A privatni komunikacijski trening odlučio je platiti više od 9 tisuća kuna.

“Iznimna sramota i neugoda da jedan student si javnim novcem kupi kožnu torbu za laptop, plati si tečaj govorništva koji uopće ne završi”, kaže Periša.

Račune odobrio i prorektor

Računi Zbora imaju odobrenje Sveučilišta u Zagrebu i potpis prorektora za poslovanje Tončija Lazibata, a na pitanja upućena Sveučilištu zasad nema odgovora.

Komentari