PREDSJEDNIK SDP-a PEĐA GRBIN SE OBRUŠIO NA NOVU MJERU VLADE: Obećanja o 200.000 kuna za povratnike su glupost

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kazao je u subotu u Vukovaru kako je 30. obljetnica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske prigoda da se oda priznanje zaslužnima za to, ali i podvuče crta te sagleda gdje smo danas i podnesu računi o onome što je bilo dobro, ali i loše.

– Ovo je, međutim, i trenutak da se, nakon objave katastrofalnih rezultata popisa stanovništva, kaže i da Hrvatska nije uspjela u jednom dijelu – nije uspjela osigurati da se svi građani u zemlji osjećaju dobro i da svi žive na način koji ih ne bi tjerao od kuća, kao i da svi mogu dostojanstveno živjeti od svojega rada, poručio je.

Kazao je kako upravo iz Vukovarsko-srijemske županije treba poručiti kako je posebna demografska politika i posebne demografske mjere, poput obećanja 200.000 kuna za povratnike – glupost.

– Postoji samo jedna ispravna demografska mjera, a to je voditi državu na ispravan način, osigurati ljudima posao i krov nad glavom, vrtiće za djecu, kvalitetno obrazovanje i, iznad svega, uređenu državu i društvo bez korupcije kao glavnog razloga zašto ljudi bježe iz Hrvatske. Ako Vlada Andreja Plenkovića nije sposobna osigurati sve to, neka se makne i prepusti to onima koji će moći, poručio je.Uz Peđu Grbina, obilježavanju 24. godišnjice od mirne reintegracije i 30. godišnjice od međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, nazočne su bile i potpredsjednica SDP-a i Hrvatskog sabora Sabina Glasovac, politička tajnica SDP-a i načelnica Omišlja Mirela Ahmetović, glavni tajnik SDP-a Vedran Babić, saborski zastupnici Arsen Bauk i Martina Vlašić Iljkić. Podno Križa za slobodnu Hrvatsku na ušću Vuke u Dunav položili su cvijeće i zapalili svijeću.

Komentari