Predsjednik Sabora i Vlade čestitali Uskrs pravoslavnim vjernicima

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Sabora uputili su u subotu uskrsnu čestitku vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru, zaželjevši da im taj blagdan bude izvor snage i nadahnuća u ovim izazovnim vremenima. 

“Svim našim sugrađankama i sugrađanima pravoslavne vjeroispovijesti od srca želim sretan i blagoslovljen Uskrs, ispunjen mirom, zdravljem i obiteljskim zajedništvom. Neka vam bude izvor snage i nadahnuća u ovim izazovnim vremenima”, stoji u čestitki hrvatskoga premijera.

“Uime hrvatske Vlade i osobno želim vam da nadolazeće blagdanske dane provedete u ozračju nade i radosti sa svojim bližnjima. Sretan Uskrs, Hristos vaskrse!”, poručio je premijer Plenković vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru.

Jandroković: Uskršnja poruka poziva na brigu za čovjeka

“Uime Hrvatskoga sabora i osobno svim vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru upućujem iskrene čestitke u povodu blagdana Uskrsa. Neka vam proslava Kristova uskrsnuća donese mir i snagu te ispuni vjerom, ljubavlju i nadom.”



“U vremenu pandemije i velikih izazova s kojima smo suočeni, najveći kršćanski blagdan posebno nas nadahnjuje na širenje zajedništva, osnaživanje solidarnosti i razumijevanja među ljudima. Uskršnja poruka poziva na brigu za čovjeka, činjenje dobrih djela i međusobno pomaganje. Vođeni tim mislima, još jednom želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs tradicionalnim pozdravom ‘Hristos vaskrse!'”, stoji u uskrsnoj čestitki  predsjednika Hrvatskoga sabora vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru.

Komentari