Predsjednik Sabora čestitao Božić: Neka vaše domove ispuni obilje vjere, ljubavi, životne radosti i osjećaja nade

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je u četvrtak božićnu čestitku hrvatskim građanima u domovini i svijetu u kojoj ističe kršćanske vrijednosti i poziva na zajedništvo i odgovorno ponašanje u suočavanju s pandemijom koja je pogodila Hrvatsku i cijeli svijet.

Božićno vrijeme iznova nas potiče i ohrabruje da svojim životima budemo istinski promicatelji vjere, ljubavi, mira i zajedništva među svim ljudima, ističe u čestitki predsjednik Sabora.

Doba je to obiteljske povezanosti, optimizma i podsjećanja na kršćanske vrijednosti koje nas snaže u suočavanju sa svim iskušenjima.

Ove godine kušnje su posebno izražene, no Jandroković ističe kako je uvjeren da ćemo ih solidarnošću, razboritošću i odgovornim ponašanjem uspješno prevladati.



Usred velikih izazova, u kojima se našla Hrvatska i cijeli svijet, kao prioritet ističe očuvanje svakog ljudskog života i zdravlja hrvatskih građana.

Kako bismo u tome bili što uspješniji, važno je međusobno uvažavanje, političko jedinstvo oko temeljnih ciljeva, očuvanje radnih mjesta i oporavak gospodarstva, a posebno skrb za one koji su najslabiji i najugroženiji, naglašava predsjednik Sabora.

Ujedno iskazuje zahvalu svim liječnicima, medicinskim sestrama, medicinskom i tehničkom osoblju koji već deset mjeseci požrtvovno i predano rade svoj posao spašavajući živote i zdravlje naših bližnjih.

“S tim mislima, u iščekivanju Božića, neka vaše domove ispuni obilje vjere, ljubavi, životne radosti i osjećaja nade”, poručuje Jandroković u božićnoj čestitki koju je u svoje osobno ime i uime Hrvatskog sabora uputio svim građankama i građanima Republike Hrvatske, kao i Hrvaticama i Hrvatima u iseljeništvu.

Komentari