PREDSJEDNIK S KARAKTEROM Zoran Milanović: Šeks je najveća štetočina hrvatskog pravosuđa

facebook - Romano Bolković

Gost emisije ‘Jedan na jedan’ Romana Bolkovića na HRT-u je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović. Teme razgovora će se odnositi na nedavna događanja, poput afere JANAF, predsjednikovog spora s Žarkom Puhovskim, kodnim imenima kojima je nazivao Vladimira Šeksa, o lustraciji i ostalom. 

Svojim istupima doveo je u pitanje svoj legitimitet te potencijalnu mogućnost opoziva u Hrvatskom saboru, dok je za neke postao ‘idolom desnice’.

“Tražim odgovor na pitanje kako je moguće po ne znam koji put da mediji imaju sve podatke, a to im je mogla dati samo jedna institucija. A to je Uskok”, tvrdi Milanović.

Uvijek je bitno pogledati tko piše, a onda i što je sadržaj. Što bih ja to skrivao?, dodao je.



Za sukob s Puhovskim navodi da je samo podsjetio javnost tko je ta osoba, to je nečasna figura. ‘On je nečasna javna osoba’, ističe Milanović.

Na pitanje čemu napad na Šeksa, ističe da je on najveća štetočina hrvatskog pravosuđa. “Gospodin Šeks isto ne bira što će reći, mi smo jednaki u javnom prostoru”.

“Ljudi su jako dobro znali koga biraju”, govori za svoje istupe.

Za narikače objašnjava da su to osobe silno pretenciozne, osobe spremne dijeliti pamet svima, danas žene, sutra muškarci.

“To je mjesto jedne pravne osobe gdje su se različita društva nalazila”, navodi za klub Dragana Kovačevića.

Dotaknuo se opet pravobraniteljice za ravnopravnost spolova: “Za pravobraniteljicu sam rekao ono što jest, ono što su činjenice”.

“To je užasno ozbiljna situacija i o tome politički vrh mora znati i zna”, tvrdi predsjednik i dalje da je premijer Plenković znao o istrazi u aferi Janaf.

“Ja sam radio taj posao i kad se nešto događalo ja sam to znao”, dodao je Milanović.

O problemima Hrvata u BiH poručuje: “Treba krenuti od osnova da se Hrvatima, jednom od tri konstitutivna naroda, dopusti ono što im je namijenjeno Daytonskim sporazumom”.

Odbio je razgovarati o Peđi Grbinu i SDP-u.

“To je posao Vlade i tamo sjede osobe koje je imenovala Vlada mojim potpisom, i koje mogu opozvati, ali se ne želim inatiti”, rekao je o članstvu u Povjerenstvu za nabavu aviona.

“Mi smo od SAD-a dobili ogromnu količinu naoružanja, to stvara i neku vrstu moralne obaveze. Ako je američka ponuda preskupa, to će biti problem, ali to mora odlučiti premijer. Zato mi nije mjesto tamo”, prenosi Dnevno.hr.

Komentari