Predsjednik Republike razgovarao s vodstvom HAZU-a o obnovi Zagreba nakon potresa

Damir Krajac / CROPIX

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u utorak vodstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti – HAZU s kojim je razgovarao o obnovi Zagreba nakon potresa.

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je predsjednika Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti – HAZU akademika Velimira Neidhardta, potpredsjednike HAZU-a akademika Davora Miličića i akademika Franu Paraća te glavnog tajnika akademika Daria Vretenara, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

Predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti uručio je predsjedniku Milanoviću “Izjavu HAZU-a o obnovi Zagreba nakon potresa 22. ožujka 2020.,” dokument u kojemu su akademici iznijeli svoje viđenje obnove Zagreba nakon potresa. Prema spomenutom dokumentu, HAZU se zalaže za multidisciplinarni model obnove Zagreba koji će uvažavati javni interes i opće dobro, a vrsnoća biti uvjet obnove.

Isto tako, upoznali su Predsjednika Republike s oštećenjima koja su u potresu pretrpjeli objekti HAZU-a, te ga informirali o planovima i mogućnostima njihove obnove, navodi se u priopćenju.



Komentari