Predsjednik Milanović zahvalio se volonterima statičarima na angažmanu nakon potresa

Ured Predsjednika

Predsjednik Republike Zoran Milanović sastao se u petak s predstavnicima Hrvatske komore inženjera te volontera statičara koji su se u velikom broju angažirali u pružanju pomoći nakon nedavnog potresa u Zagrebu te im zahvalio na nesebičnom angažmanu i trudu.

“Sanacija štete od potresa je posao koji mora provoditi prije svega Vlada, odnosno država. Važno je da se Zagreb obnovi na kvalitetan način, uz poštivanje preporuka struke, te da kao država iz ove prirodne nepogode izvučemo pouku i donesemo kvalitetne zakonske propise koji će u budućnosti minimalizirati štete u slučaju novih sličnih prirodnih nepogoda“, rekao je predsjednik Milanović.

Iz Ureda predsjednika u priopćenju navode da su predstavnici Komore te statičari Milanoviću iznijeli svoje viđenje situacije u Zagrebu nakon potresa te ukazali na važnost uvažavanja mišljenja i stavova struke u predstojećoj sanaciji oštećenih objekata.

Predsjedniku Milanoviću predstavili su svoje primjedbe na zakon o sanaciji štete, upozoravajući kako bi zakonodavac morao više slušati mišljenja i preporuke struke koju oni predstavljaju.



Isto tako, založili su se za osnivanje stručne interventne službe na državnoj razini koja bi mogla brzo i efikasno reagirati i koordinirati u slučajevima elementarnih nepogoda jer, kako su naglasili, hitna pomoć u slučaju potresa ne može se temeljiti na volontiranju i entuzijazmu građana, stoji u priopćenju Ureda predsjednika.

Komentari