Predsjednik Milanović primio izaslanstvo Saveza antifašista Hrvatske

Ured predsjednika

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u petak izaslanstvo Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske u povodu obilježavanja 75. obljetnice Dana pobjede nad fašizmom, a predsjednik Saveza Franjo Habulin istaknuo je važnost antifašizma za modernu Hrvatsku.

Ured Predsjednika Republike priopćio je kako je predsjednik Saveza Franjo Habulin istaknuo veliku važnost Dana pobjede nad fašizmom za Republiku Hrvatsku jer su u antifašističkoj borbi stvorene granice moderne Hrvatske koje su obranjene u Domovinskom ratu.

Sudionici pobjede nad fašizmom prije 75 godina, dodao je, ispisali su svijetle stranice hrvatske povijesti jer su obranili civilizacijske tekovine i svrstali Hrvatsku na stranu pobjednika u Drugom svjetskom ratu. Habulin je zahvalio Predsjedniku Republike što prepoznaje važnost Dana pobjede nad fašizmom koji se slavi u cijeloj Europi.

Uz predsjednika SABA RH Franju Habulina, sastanku s predsjednikom Republike nazočili su potpredsjednik SABA RH za Primorsko-goransku županiju Dinko Tamarut, potpredsjednica SABA RH za područje sjeverozapadne Hrvatske Anica Desnica, borac 6. ličke divizije Šime Mudrovčić, borac 1. Moslavačke brigade 33. divizije Zdenka Brčić, borac 6. korpusa Ivan Fumić i borac 10. korpusa Tomislav Badovinec.Osim predstavnika SABA RH, na sastanku su bili i predstavnici udruge veterana Domovinskog rata i antifašista VeDRA Ranko Britvić, Veselko Gabričević i Rozita Vidan.

Komentari