Predsjednik liječničke komore upozorio na velike brojeve pacijenata u bolnicama i respiratorima: Strože mjere moraju ići

Članovi Hrvatske liječničke komore žrtvi Vukovara poklonili su se danas. 

“Htjeli smo poslati poruku da se 18. ne trebamo u velikom broju okupljati u Vukovaru. Veseli nas da samo danas vidjeli i druge delegacije tamo. Moramo izbjeći novo žarište”, kaže Krešimir Luetić.

Liječnik smatra da je potrebno uvesti strože mjere koje su predlagali još prije dva tjedna.

Na pitanje je li sad već kasno odgovara: “Razgovarali smo prije devet dana, u tom razdoblju imamo 30 posto više pacijenata u bolnicama i 45 posto više na respiratorima. Strože mjere moraju ići”, kaže Luetić i ističe kako bi se trebala ograničiti okupljanja na maksimalno 10 osoba, trebalo bi se raditi od kuće – tko god može, a nastava bi se trebala preseliti online. Luetić kaže da su to mjere koje ne utječu na gospodarstvo, a čine promjenu u širenju virusa, to jest, usporavaju širenje virusa.



Neke bolnice su već sad na granicama svojih kapaciteta, kaže Luetić te dodaje kako očekuje rast i u idućim tjednima, a kakva nas situacija očekuje kaže da možemo vidjeti na primjeru bolnica na sjeveru zemlje gdje su brojke visoke.

Optimističan je oko nabavke cjepiva te se nada kako bi ga mogli imati već iduće ljeto, piše Dnevnik.hr. 

Komentari