Predsjednik Kluba gradskih zastupnika Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti Predovan: Tomašević “desetkovao” mjeru roditelj odgajatelj uz pomoć SDP-a

Predsjednik Kluba gradskih zastupnika Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti Nenad Predovan izjavio je danas da je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević “desetkovao” mjeru roditelj odgojitelj uz pomoć “žetončića” iz redova SDP-a.

– Ne slažemo se kako je Tomašević ‘desetkovao’ mjeru roditelj odgajatelj i učinio ono što je glasačima rekao da neće učiniti – išao je na revidiranje mjere i to je uspio ostvariti rukama gradskih zastupnika Možemo i bespogovornim, nekritičkim glasovima SDP-a – žetončićima, rekao je Predovan na konferenciji za novinare uoči sjednice Gradske skupštine.

Ustvrdio je da su povrijeđena stečena prava korisnika mjere, a SDP je pogazio ono što je temeljna doktrina socijaldemokracije – stati na stranu slabijega i onoga kome se čini nepravda.

– SDP se s dolaskom Viktora Gotovca uključio u tu raspravu, ali slabašno, bez volje da ide dalje od blagih prigovora, kazao je Predovan i poručio kako čekaju da se zagrebački SDP probudi iz “sinekure skupštinskog kluba”.



Osudio je i “nevjerojatan prijezir vrha SDP-a” prema korisnicima mjere jer je predsjednik SDP-a Peđa Grbin rekao da bi “Bandić imao više demografskog i pronatalitetnog uspjeha da je ulagao u gnijezda za rode umjesto u tu mjeru”.

– Političari poput Grbina imaju kokošju pamet kada majke odgojiteljice uspoređuju s rodama. Nadamo se da zagrebački SDP ipak nema toliko bahat i uvredljiv stav prema korisnicima mjere, rekao je Predovan.

Predovan je ustvrdio da njihov Klub neće imati praksu iz prošlih saziva Skupštine, kada je opozicija glasala protiv svih prijedloga bivšeg gradonačelnika, već će glasati za mnoge stvari koje predlaže gradonačelnik “ako su ono što bismo i sami napravili ili ako vidimo da stvari idu onako kako trebaju ići”.

Najmlađa zastupnica u Skupštini Lucija Topolovec izrazila je razočaranje odnosom gradonačelnika prema mjerama za pomoć mladima jer na dnevnom redu opet nisu konkretne točke posvećene mladima.

Već nekoliko mjeseci ne može se oformiti povjerenstvo za vršnjačko nasilje, udrugama se ne objašnjava transparentno zašto nisu dobile sredstva, a raskidaju se ugovori sa zakladama “Hrvatska kuća disanja” i “Hrvatska kuće srca”.

Komentari