Predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković uputio sućut obitelji Slavena Letice

Damjan Tadic / CROPIX

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio je sućut obitelji sveučilišnog profesora i bivšeg zastupnika Hrvatskoga sabora Slavena Letice, koji je umro danas u Zagrebu, priopćeno je iz Ureda predsjednika Sabora.

“Molim vas da, uime Hrvatskoga sabora i osobno, primite izraze najiskrenije sućuti. Gospodina Slavena Leticu pamtit ćemo kao istaknutog sociologa i sveučilišnog profesora na Medicinskom fakultetu te plodonosnog autora s nizom objavljenih znanstvenih i stručnih knjiga i članaka.

Posebno ćemo pamtiti angažman gospodina Letice kao zastupnika u petom sazivu Hrvatskoga sabora, u kojem je aktivno radio na promicanju demokratskih procesa u Hrvatskoj, osnaživanju višestranačja te zastupanju hrvatskih stajališta u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe”, navodi se u brzojavu sućuti  obitelji Letica predsjednik Sabora Jandroković.

Istaknuti hrvatski sociolog, sveučilišni profesor, publicist i političar Slaven Letica (1947. Podgora) umro je u nedjelju u Zagrebu u 74. godini nakon duge i teške bolesti.  Na Ekonomskom fakultetu doktorirao je 1983., a od 1980. bio je profesor sociologije na Medicinskome fakultetu u Zagrebu.  Od 1990. do 1991. godine bio je osobnim  savjetnikom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Na izborima za hrvatskog predsjednika kandidirao se 2000. godine kao neovisni kandidat, a 2003. je na listi HSP-a izabran za neovisnog zastupnika u 5. sazivu Hrvatskog sabora. Objavio je brojne članke i kolumne te knjige.



Komentari