Predsjednik EPP-a u Zagrebu: Puno sam radio na tome da Hrvatska dođe u Europsku uniju

screenshot/EPP

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković, predsjednik Europske pučke stranke Joseph Daul i glavni tajnik EPP-a Antonio Lopez-Isturiz White održavaju zajedničku konferenciju za novinare uoči početka Izbornog kongresa Europske pučke stranke.

Plenković je uvodno pozdravio sve prisutne na Kongresu EPP-a. Zahvalio je predsjedniku EPP-a Josephu Daulu i glavnom tajniku Antoniju Lopez-Isturizu.

“Velika je čast upravo pet i pol tjedana prije početka hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije ovdje raspravljati na Kongresu o tome kako će Hrvatska imati svoje mjesto i ulogu predsjedati Vijećem Europske unije prvih šest mjeseci iduće godine”, rekao je Plenković.

HDZ je predložio dvije rezolucije, jednu o politici proširenja i demografsku revitalizaciju u Europi, koje će biti među temama u budućem radu u Europskoj komisiji, rekao je Plenković.



Naš glavni događaj u pogledu vidljivosti bit će sastanak na vrhu u svibnju, dodao je.

Nakon Plenkovića govorio je Daul, koji se zahvalio na gostoprimstvu.

“Ovo je povijesni trenutak. Zagreb je glavni grad Hrvatske i ja sam radio mnogo na tome da Hrvatska uđe u Europsku uniju. Imao sam brojne sastanke u Parlamentu na kojima sam se angažirao da Hrvatska uđe u Europsku uniju. Jednako tako, dobro poznajem Hrvatsku i iako sam rođen u Strasbourgu, vjerujem da imamo neke elemente koji su nam zajednički”, rekao je Daul, prenosi N1.

Komentari