Predsjednik Carinskog sindikata: Pokušavaju nas doslovno ugušiti kao sindikat, ali mi ne odustajemo

screenshot

Carinski sindikat Hrvatske u ponedjeljak ide na razgovor u Ministarstvo rada oko njihovog višegodišnjeg zahtjeva za korekcijom koeficijenata, a predsjednik Carinskog sindikata Hrvatske Rino Štorić požalio se na pritiske koje doživljavaju.

“S obzirom da nekoliko godina tražimo usuglašavanje koeficijenata, u Ministarstvu financija, Carinskoj upravi nemaju sluha i ne primaju nas na razgovore pa smo organizirali prosvjed i uručili dopis predsjedniku Vlade i nakon toga nema nikakve reakcije”, opisao je za N1 predsjednik Carinskog sindikata Hrvatske Rino Štorić.

“Proveli smo referendum za štrajk, međutim ovog momenta mogu reći da u ponedjeljak imamo sastanak u Ministarstvu rada i ovisno o rezultatima tog sastanka donijet ćemo odluke o daljnjem postupanju”, istaknuo je.

Štorić kaže kako očekuju pozitivne rezultate sastanka, ali se i požalio da se nad njim osobno i sindikatom vrši strašan pritisak.



“Onemogućavanje rada, pokušaj da nas se doslovno uguši kao sindikat, ali mi ne odustajemo, ja ne odustajem.

Zato i očekujemo da ćemo u Ministarstvu rada razgovarati na temelju činjenica i očekujemo razumijevanje, ne bi išli na sastanak ako ne očekujemo pozitivan rezultat”, zaključio je Štorić u razgovoru za N1.

Komentari